Hae
Suodattaa
Rapea suklaajuustokakku
Bookmark
231 / 362

Viikon resepti

Rapea suklaajuustokakku

Rapea suklaajuustokakku
Valmistusaika 100 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 95 min
1701 kJ / 406 kcal
Fett / Rasva: 19.8 g
Protein / Proteiini: 14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 41.4 g

Ainekset 12 annokselle

Pohja:

Täyte:

Kuorrute:

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen) ja vuoraa irtopohjavuoka (Ø 28–30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita pankojauhot, sokeri, voisula ja mantelijauhe taikinaksi. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
  2. Valmista seuraavaksi täyte. Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa.
  3. Sekoita vaniljavanukasjauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maitorahka, mantelijuoma ja makea soijakastike (tai soijakastike ja sokeri), vatkaa tasaiseksi vaahdoksi ja jätä 100 g vaahdosta sivuun odottamaan. Levitä kulhoon jäänyt vaalea vaahto esipaistetun kakkupohjan päälle.
  4. Sekoita talteen otettu vaahto ja sulatettu suklaa keskenään. Nostele suklaavaahtoa lusikalla vaalean vaahdon päälle sinne tänne. Sekoita suklaavaahto varovasti vaalean vaahdon joukkoon vetämällä vaahtoon marmorikuvioita esim. veitsen kärjellä. 
  5. Valmista kuorrute sekoittamalla mantelijauhe ja pankojauhot keskenään. Ripottele seos kakun päälle ja paista vielä n. 50 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä ensin n. 2 tuntia vuoassa kakkuritilän päällä. Poista sitten irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa suklaajuustokakku paloiksi ja tarjoile.
Valmistusaika 100 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 95 min
1701 kJ / 406 kcal
Fett / Rasva: 19.8 g
Protein / Proteiini: 14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 41.4 g

Ainekset 12 annokselle

Pohja:

Täyte:

Kuorrute: