Ramen-keitto ylikypsällä kinkulla ja marinoiduilla

kokonaisaika 200 min
80 min esivalmistelut
120 min valmistus

Tämän helpon ohjeen avulla loihdit herkullisen japanilaisen ramen-keiton sianlihasta ja nuudeleista.

Ainekset

4 annosta

Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):

3 
kuivattua tomaattia
4 ½ pala
kuivattuja sieniä (esim. tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä)
1 
valkosipulinkynsi
1 
pieni pala purjoa (n. 3 cm)
1 
pieni pala inkivääriä (n. 1 cm)
1 rkl
lihaliemijauhetta
4 rkl
sokeria
1 hyppysellinen
ripaus vastajauhettua mustapippuria

Marinoidut kananmunat:

2 
kananmunaa
2 rkl
kanalientä
1 rkl
sokeria

For the ramen soup:

200 g
Ramen-keitto:
16 rkl
ramen-liemipohjaa
1,4 l
kuumaa kana-, liha-, kasvis- tai kalalientä
1 
kevätsipuli
120 g
ylikypsää kinkkua siivuina
4 rkl
paahdettua sipulirouhetta
8 
suikaletta nori-merilevää
vastajauhettua valkopippuria
Ravintosisältö (per annos): 1640 kJ  /  387 kcal
10 g Rasva
23,8 g Proteiini
50 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin ramen-liemipohja: Sekoita soijakastike, kuivatut tomaatit ja sienet keskenään ja anna marinoitua yön yli. 

Vaihe 2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. 

Vaihe 3

Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, lihaliemijauhe, sokeri, pippuri ja yön yli marinoitu soijakastikeseos kattilassa.

Vaihe 4

Nosta kattila pois liedeltä, anna liemen jäähtyä ja kaada liemi tiheän siivilän läpi.

Vaihe 5

Valmista seuraavaksi marinoidut kananmunat: Keitä kananmunat ja kuori ne. Kaada kanaliemi ja soijakastike kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Laita kananmunat pakastepussiin ja kaada joukkoon soijakastikemarinadi. Purista ylimääräinen ilma pois ja anna marinoitua 1–2 tuntia. 

Vaihe 6

Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele jokaiseen kulhoon 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa ja 350 ml kuumaa lientä. Valuta nuudelit hyvin ja annostele ne kulhoihin. 

Vaihe 7

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo renkaat kylmällä vedellä siivilässä. Halkaise kananmunat. Annostele kulhoihin kinkkusiivut, marinoidut kananmunat ja paahdettu sipulirouhe. Koristele kevätsipulirenkailla ja norisuikaleilla. Rouhi halutessasi annoksen päälle mustapippuria ennen tarjoilua.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.

Resepti-ID: 128

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin ramen-liemipohja: Sekoita soijakastike, kuivatut tomaatit ja sienet keskenään ja anna marinoitua yön yli. 

Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. 

Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, lihaliemijauhe, sokeri, pippuri ja yön yli marinoitu soijakastikeseos kattilassa.

Nosta kattila pois liedeltä, anna liemen jäähtyä ja kaada liemi tiheän siivilän läpi.

Valmista seuraavaksi marinoidut kananmunat: Keitä kananmunat ja kuori ne. Kaada kanaliemi ja soijakastike kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Laita kananmunat pakastepussiin ja kaada joukkoon soijakastikemarinadi. Purista ylimääräinen ilma pois ja anna marinoitua 1–2 tuntia. 

Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele jokaiseen kulhoon 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa ja 350 ml kuumaa lientä. Valuta nuudelit hyvin ja annostele ne kulhoihin. 

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo renkaat kylmällä vedellä siivilässä. Halkaise kananmunat. Annostele kulhoihin kinkkusiivut, marinoidut kananmunat ja paahdettu sipulirouhe. Koristele kevätsipulirenkailla ja norisuikaleilla. Rouhi halutessasi annoksen päälle mustapippuria ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.