
356 / 519
Ramen-keitto ylikypsällä kinkulla ja marinoiduilla
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Luomusoijakastike
Keitot
Vihannekset
Nuudelit
Japanilaisia ruokia

Valmistusaika
200 min
Valmistelu aika:
80 min
Marinointiaika:
120 min
1640 kJ / 387 kcal
Fett / Rasva:
10 g
Protein / Proteiini:
23.8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50 g
Ainekset 4 annokselle
Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):
- *200 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 kuivattua tomaattia
- 4–5 kpl kuivattuja sieniä (esim. tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni pala purjoa (n. 3 cm)
- 1 pieni pala inkivääriä (n. 1 cm)
- 1 rkl lihaliemijauhetta
- 4 rkl sokeria
- ripaus vastajauhettua mustapippuria
Marinoidut kananmunat:
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kanalientä
- *1,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
Ramen-keitto:
- 200 g ramen-nuudeleita
- 4 x 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa
- 1,4 litraa kuumaa kana-, liha-, kasvis- tai kalalientä
- 1 kevätsipuli
- 120 g ylikypsää kinkkua siivuina
- 4 rkl paahdettua sipulirouhetta
- 8 suikaletta nori-merilevää
- vastajauhettua valkopippuria
*Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.
Valmistusohje
- Valmista ensin ramen-liemipohja: Sekoita soijakastike, kuivatut tomaatit ja sienet keskenään ja anna marinoitua yön yli.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
- Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, lihaliemijauhe, sokeri, pippuri ja yön yli marinoitu soijakastikeseos kattilassa.
- Nosta kattila pois liedeltä, anna liemen jäähtyä ja kaada liemi tiheän siivilän läpi.
- Valmista seuraavaksi marinoidut kananmunat: Keitä kananmunat ja kuori ne. Kaada kanaliemi ja soijakastike kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Laita kananmunat pakastepussiin ja kaada joukkoon soijakastikemarinadi. Purista ylimääräinen ilma pois ja anna marinoitua 1–2 tuntia.
- Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele jokaiseen kulhoon 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa ja 350 ml kuumaa lientä. Valuta nuudelit hyvin ja annostele ne kulhoihin.
- Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo renkaat kylmällä vedellä siivilässä. Halkaise kananmunat. Annostele kulhoihin kinkkusiivut, marinoidut kananmunat ja paahdettu sipulirouhe. Koristele kevätsipulirenkailla ja norisuikaleilla. Rouhi halutessasi annoksen päälle mustapippuria ennen tarjoilua.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
200 min
Valmistelu aika:
80 min
Marinointiaika:
120 min
1640 kJ / 387 kcal
Fett / Rasva:
10 g
Protein / Proteiini:
23.8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50 g
Ainekset 4 annokselle
Ramen-liemipohja (n. 6 annosta):
- *200 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 kuivattua tomaattia
- 4–5 kpl kuivattuja sieniä (esim. tatteja, herkkusieniä tai siitakesieniä)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni pala purjoa (n. 3 cm)
- 1 pieni pala inkivääriä (n. 1 cm)
- 1 rkl lihaliemijauhetta
- 4 rkl sokeria
- ripaus vastajauhettua mustapippuria
Marinoidut kananmunat:
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kanalientä
- *1,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
Ramen-keitto:
- 200 g ramen-nuudeleita
- 4 x 3,5–4 rkl ramen-liemipohjaa
- 1,4 litraa kuumaa kana-, liha-, kasvis- tai kalalientä
- 1 kevätsipuli
- 120 g ylikypsää kinkkua siivuina
- 4 rkl paahdettua sipulirouhetta
- 8 suikaletta nori-merilevää
- vastajauhettua valkopippuria
*Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kikkoman Tamarin gluteeniton Tamari-soijakastike tai Kikkoman Luomusoijakastike.