
Quinoa-salaatti avokadolla ja paahdetuilla pähkinöillä

Ainekset 4 annokselle
Paahdetut pähkinät:
- 60 g cashew-pähkinöitä
- 60 g manteleita
- 3 rkl Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Quinoa-salaatti:
- 200 g quinoaa
- 1 nippu retiisejä
- 1 kurkku
- 5 rkl Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- ½ tl sinappia (esim. Dijon)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 kypsää avokadoa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paloittele pähkinöitä hieman pienemmiksi ja sekoita niiden joukkoon 2 rkl gluteenitonta soijakastiketta ja 1 tl sokeria. Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 20-25 minuuttia.
2. Sillä aikaa, kun pähkinät ovat uunissa, huuhtele ja valuta quinoa. Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kaada kulhoon. Pese ja siivuta retiisit ja kurkku. Sekoita ne quinoan joukkoon.
3. Sekoita kulhossa 5 rkl gluteenitonta soijakastiketta, sitruunamehu, hunaja, rypsiöljy ja sinappi. Kaada kastike quinoa-salaatin päälle ja sekoita. Jaa salaatti lautasille. Puolita avokadot, leikkaa ne viipaleiksi ja laita salaattiannosten päälle. Ripottele vielä päälle paahdetut pähkinät.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Paahdetut pähkinät:
- 60 g cashew-pähkinöitä
- 60 g manteleita
- 3 rkl Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Quinoa-salaatti:
- 200 g quinoaa
- 1 nippu retiisejä
- 1 kurkku
- 5 rkl Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- ½ tl sinappia (esim. Dijon)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 kypsää avokadoa