
Possunkylki-nuudeliwokki
Nopea ja hedelmäinen possunkylkiwokki ramen-nuudeleilla

Ainekset 2 annokselle
- 250 g possunkylkeä kuutioituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- 75 g sokeriherneen palkoja viistosti halkaistuna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- puolikkaan appelsiinin mehu
- 5 rkl Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
- 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 175 g kimchiä (valmisteena)
Valmistusohje
- Kiehauta vesi wokkipannussa. Lisää possunkylki, kypsennä noin 10 minuuttia, poista pannulta ja valuta talouspaperin päällä.
- Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa, paista possunkylki rapeaksi, poista pannulta ja valuta.
- Lisää wokkipannuun 1 rkl öljyä sekä sipuli ja sokeriherneet ja kuullota. Lisää myös kevätsipuli ja kuullota. Poista kasvikset pannulta ja aseta sivuun.
- Lisää loput öljystä pannuun ja kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Lisää possunkylki ja kasvikset.
- Lisää appelsiinimehu, Kikkomanin teriyaki-kastike, Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin seesamiöljy.
- Lisää nuudelit ja paista hetki.
- Koristele appelsiinin kuoriraasteella, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä ja tarjoile kimchin kera.
Vinkki 1: Vaihtoehto Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustetulle Teriyaki-kastikkeelle: Mustapapukastike, jota voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista tai netistä.
Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Vinkki 4: Vaihtoehto rāmen-nuudeleille: mitkä tahansa kotoa löytyvät (esivalmistetut) nuudelit, esimerkiksi udon-, soba- tai spagettinuudelit.
Vinkki 5: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Vinkki 6: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Vinkki 7: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Vinkki 8: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Vinkki 9: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 250 g possunkylkeä kuutioituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- 75 g sokeriherneen palkoja viistosti halkaistuna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 200 g rāmen-nuudeleita *Vinkki 4
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- puolikkaan appelsiinin mehu
- 5 rkl Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
- 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 175 g kimchiä (valmisteena)