Porsaankyljykset hedelmäisessä soijakastikkeessa

kokonaisaika 150 min
100 min esivalmistelut
50 min marinointi

Ainekset

4 annosta

Hedelmäinen marinadi

4 rkl
aprikoosihilloa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria
4 
porsaankyljystä (n. 200 g / kyljys)

Lisuke

2 
tomaattia
4 
timjaminoksaa
1 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
hienonnettua oreganoa
300 g
perunamuusia
Ravintosisältö (per annos): 1896 kJ  /  453 kcal
16,5 g Rasva
47,9 g Proteiini
26 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin marinadi: Mittaa aprikoosihillo, oliiviöljy, soijakastike ja pippuri korkeaan kulhoon ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Vaihe 2

Huuhdo porsaankyljykset, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja nosta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.

Vaihe 3

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.

Vaihe 4

Nosta kyljykset pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan), asettele vierekkäin uunipellille ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Huuhdo timjami.

Vaihe 5

Nosta pelti pois uunista ja käännä kyljykset. Lisää tomaattisiivut pellille kyljysten ympärille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja soijakastiketta. Ripottele tomaattisiivujen päälle oreganoa ja laita timjaminoksat kyljysten päälle. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia.

Vaihe 6

Valmista tällä välin perunamuusi sekä keitä jäljelle jäänyttä marinadia hieman kokoon.

Vaihe 7

Nosta pelti pois uunista ja pursota perunamuusista pieniä ruusukkeita pellille kyljysten väliin. Sivele kokoon keitettyä marinadia kyljysten päälle ja tarjoa. 

Vinkki

Tämä helppo resepti sopii hyvin niin grillaukseen kuin barbecuehen.

Resepti-ID: 60

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin marinadi: Mittaa aprikoosihillo, oliiviöljy, soijakastike ja pippuri korkeaan kulhoon ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Huuhdo porsaankyljykset, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja nosta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.

Nosta kyljykset pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan), asettele vierekkäin uunipellille ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Huuhdo timjami.

Nosta pelti pois uunista ja käännä kyljykset. Lisää tomaattisiivut pellille kyljysten ympärille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja soijakastiketta. Ripottele tomaattisiivujen päälle oreganoa ja laita timjaminoksat kyljysten päälle. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia.

Valmista tällä välin perunamuusi sekä keitä jäljelle jäänyttä marinadia hieman kokoon.

Nosta pelti pois uunista ja pursota perunamuusista pieniä ruusukkeita pellille kyljysten väliin. Sivele kokoon keitettyä marinadia kyljysten päälle ja tarjoa. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.