Porsaankyljykset hedelmäisessä soijakastikkeessa
Hae
Suodattaa
Bookmark
292 / 320

recipe of the week

Porsaankyljykset hedelmäisessä soijakastikkeessa

Valmistelu aika: 1 tuntia 40 minuuttia
Marinointiaika: 50 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1896 kJ / 453 kcal

Ainekset 4 annoksille

Hedelmäinen marinadi:

 • 4 porsaankyljystä (n. 200 g / kyljys)

Lisuke:

 • 300 g perunamuusia

Valmistusohje

 1. Valmista ensin marinadi: Mittaa aprikoosihillo, oliiviöljy, soijakastike ja pippuri korkeaan kulhoon ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
 2. Huuhdo porsaankyljykset, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja nosta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
 3. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
 4. Nosta kyljykset pois marinadista (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan), asettele vierekkäin uunipellille ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Huuhdo timjami.
 5. Nosta pelti pois uunista ja käännä kyljykset. Lisää tomaattisiivut pellille kyljysten ympärille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja soijakastiketta. Ripottele tomaattisiivujen päälle oreganoa ja laita timjaminoksat kyljysten päälle. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia.
 6. Valmista tällä välin perunamuusi sekä keitä jäljelle jäänyttä marinadia hieman kokoon.
 7. Nosta pelti pois uunista ja pursota perunamuusista pieniä ruusukkeita pellille kyljysten väliin. Sivele kokoon keitettyä marinadia kyljysten päälle ja tarjoa. 

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

Hedelmäinen marinadi:

 • 4 porsaankyljystä (n. 200 g / kyljys)

Lisuke:

 • 300 g perunamuusia