
Poke bowl mustalla sitrusriisillä ja lohella

Ainekset 4 annokselle
• 200 g mustaa jasmiiniriisiä
• 4 palaa tuoretta lohta (80 g/pala)
• 170 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
• 16 retiisiä
• 160 g vihreitä herneitä
• 20 vihreää parsatankoa
• 10 ml oliiviöljyä
• 20 g voita
• 1 limetti
• 80 g punakaalia
• 200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi kypsennyksen jälkeen ja lisää 60–80 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Paista lohenpalat kummaltakin puolelta. Kaada päälle Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta (n. 2–3 tl kullekin lohenpalalle). Kypsennä vielä noin 1 minuutin ajan.
Suikaloi kaali. Mausta suolalla ja limetinmehulla.
Pese parsat ja leikkaa pois kovat päät. Kuumenna 10 g voita paistinpannulla. Lisää parsat pannulle ja kypsennä minuutin ajan. Lisää 40 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja kypsennä vielä muutaman minuutin ajan.
Kypsennä herneet suolalla maustetussa vedessä.
Halkaise retiisit. Kuumenna 10 g voita paistinpannulla ja lisää retiisit pannulle. Halkaise kirsikkatomaatit.
Lisää lautaselle ensin riisi ja sen jälkeen kaali, herneet, parsa, lohi, retiisit ja tomaatit.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
• 200 g mustaa jasmiiniriisiä
• 4 palaa tuoretta lohta (80 g/pala)
• 170 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
• 16 retiisiä
• 160 g vihreitä herneitä
• 20 vihreää parsatankoa
• 10 ml oliiviöljyä
• 20 g voita
• 1 limetti
• 80 g punakaalia
• 200 g keltaisia kirsikkatomaatteja