
Poke Bowl eteläamerikkalaiseen tapaan

Ainekset 4 annokselle
- 300 g mustaa venere-riisiä tai jotain muuta mustaa riisiä
- 400 g kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pituus 4–5 cm)
- 1,2 dl Kikkoman Poke-kastiketta
- 600 g vihreää tankoparsaa
- 100 g kypsää, mutta kiinteää mangoa (1/2 kpl)
- 10 g punaista tulista chiliä (1 kpl)
- 100 g makeaa pientä sipulia (1 kpl)
- 1 dl sushi-riisietikkaa
- 50 g retiisiä (4 kpl)
- 10 g tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
Huuhdo riisi ja keitä keskilämmöllä runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta liesi, valuta vesi pois ja kaada riisi takaisin kattilaan. Nosta kansi päälle. Anna riisin vetäytyä 5–10 minuuttia ja sekoita riisi sitten haarukalla ilmavaksi. Pidä riisi lämpimänä.
Kiehauta 1 litra vettä ja lisää joukkoon 25 g suolaa. Nosta kattila pois liedeltä ja laita katkaravut kuumaan veteen. Nosta kansi päälle ja anna katkarapujen vetäytyä 5 minuuttia. Kaada vesi pois, anna katkarapujen hieman jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon Kikkoman Poke -kastike.
Leikkaa tankoparsoista kovat kannat pois. Pilko parsa suupalan kokoisiksi paloiksi, mutta jätä päät hieman pidemmiksi (n. 3–4 cm). Nosta pilkottu parsa höyrykeittimeen ja höyrytä kovalla lämmöllä kannen alla 2–3 minuuttia. Huuhdo sitten minuutin ajan kylmän veden alla ja mausta suolalla. Jos sinulla ei ole höyrykeitintä, voit höyrystää tankoparsan siivilässä kattilassa tiiviin kannen alla. Lisää kattilaan välillä vettä.
Kuori sipuli ja paloittele ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sushi-riisietikka pienellä pannulla ja kaada sipulirenkaiden päälle. Anna jäähtyä.
Kuori mango ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Silppua chili erittäin hienoksi ja sekoita mangon joukkoon.
Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Silppua mintunlehdet.
Jaa riisi 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset riisin päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: silputut mintunlehdet, retiisit, marinoidut katkaravut ja kastike, tankoparsan palat, marinoidut sipulit. Nosta annosten päälle mango-chiliseosta. Halutessasi voit pirskotella päälle vielä Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 300 g mustaa venere-riisiä tai jotain muuta mustaa riisiä
- 400 g kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pituus 4–5 cm)
- 1,2 dl Kikkoman Poke-kastiketta
- 600 g vihreää tankoparsaa
- 100 g kypsää, mutta kiinteää mangoa (1/2 kpl)
- 10 g punaista tulista chiliä (1 kpl)
- 100 g makeaa pientä sipulia (1 kpl)
- 1 dl sushi-riisietikkaa
- 50 g retiisiä (4 kpl)
- 10 g tuoreita mintunlehtiä