
20 / 162
Pizzamunakas
Luonnollisesti valmistettu soijakastike, 43 % vähemmän suolaa
Pääruoat
Kala
Vihannekset
Suomalainen keittiö
Italialaista ruokaa
Syksy

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
Ainekset 4 annokselle
- pala purjoa tai 1 sipuli
- 2 dl kypsää kalaa (esim. säilyketonnikalaa)
- 1 rkl öljyä
- 4 kananmunaa
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- 1 rkl Kikkoman Less Salt -soijakastike, 43 % vähemmän suolaa
- 0,5 tl oreganoa
- mustapippuria
- 0,5-1 dl juustoraastetta
- 1-2 tomaattia viipaleina
Valmistusohje
Valmista munakas pannussa, joka sopii sekä liedelle että uuniin.
Silppua sipuli ja paloittele kala. Vatkaa pienessä kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, soija ja mausteet. Kuullota sipuli pannussa. Sekoita joukkoon munakasseos ja anna hyytyä keskinkertaisella lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Kun munakas on hyytynyt, mutta sen pinta vielä mehevä levitä päälle paloiteltu kala ja ohuet tomaattiviipaleet. Peitä kannella ja anna kuumentua. Sirottele päälle juustoraaste.
Pane pannu grillivastusten alle tai 225-asteiseen uuniin kunnes juusto sulaa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
Ainekset 4 annokselle
- pala purjoa tai 1 sipuli
- 2 dl kypsää kalaa (esim. säilyketonnikalaa)
- 1 rkl öljyä
- 4 kananmunaa
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- 1 rkl Kikkoman Less Salt -soijakastike, 43 % vähemmän suolaa
- 0,5 tl oreganoa
- mustapippuria
- 0,5-1 dl juustoraastetta
- 1-2 tomaattia viipaleina