
10 / 18
Peruna-kasviskroketit
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Ponzu-sitrussoijakastike
Kikkoman Panko - Japanilaistyylinen Rapea Korppujauho
Pääruoat
Vihannekset
Peruna
Kasvisruoat

Valmistusaika
55 min
Valmistelu aika:
55 min
1813 kJ / 433 kcal
Fett / Rasva:
25.4 g
Protein / Proteiini:
8.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
41.9 g
Ainekset 4 annokselle
Kastike:
- 80 g majoneesia
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- ½ tl tabasco-kastiketta
- ½ rkl mustia seesaminsiemeniä
Kroketit:
- 1 pieni porkkana
- ¼ punaista paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 g parsakaalia
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua mustapippuria
- 240 g kylmää perunamuusia (valmiiksi tehtynä)
Leivitystä varten:
- 1 kananmuna
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- n. 40 g vehnäjauhoja
- n. 100 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- friteerausöljyä rasvakeittimeen
Valmistusohje
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kuori ja pese porkkana. Pese paprika. Leikkaa porkkana ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipuli ja silppua hienoksi. Silppua parsakaali hienoksi ja huuhtele.
- Keitä porkkana- ja paprikakuutioita ja silputtua parsakaalia kiehuvassa vedessä n. 1 minuutin ajan ja valuta hyvin. Sekoita kasvikset, valkosipuli, jauhot, keltuainen, soijakastike, pippuri ja perunamuusi hyvin keskenään ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
- Vatkaa kananmuna ja soijakastike keskenään. Muotoile peruna-kasvisseoksesta sormenpaksuisia kroketteja. Kääntele kroketit ensin vehnäjauhoissa, sitten muna-soijakastikeseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista kroketteja rasvakeittimessä n. 4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Annostele lautasille peruna-kasviskroketteja ja kastiketta, koristele halutessasi limettilohkoilla ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
55 min
Valmistelu aika:
55 min
1813 kJ / 433 kcal
Fett / Rasva:
25.4 g
Protein / Proteiini:
8.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
41.9 g
Ainekset 4 annokselle
Kastike:
- 80 g majoneesia
- 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- ½ tl tabasco-kastiketta
- ½ rkl mustia seesaminsiemeniä
Kroketit:
- 1 pieni porkkana
- ¼ punaista paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 g parsakaalia
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- vastajauhettua mustapippuria
- 240 g kylmää perunamuusia (valmiiksi tehtynä)
Leivitystä varten:
- 1 kananmuna
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- n. 40 g vehnäjauhoja
- n. 100 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- friteerausöljyä rasvakeittimeen