
Perinteinen Fukuoka Ramen

Ainekset 4 annokselle
- 300 g ramen nuudeleita
- 80 g pinaatin lehtiä
- 2 kananmunaa
- 180 g bambuversoja (purkitettu)
- 2 kevätsipulia
- 4 g nori levyä
- 20 g tuoretta inkivääriä
- 2 tl. seesaminsiemeniä
- 100 g paistettua possua
- 100 g paistettua kananrintaa
- 60 ml Luonnollisesti valmistettu soijakastike Kikkomanin
- 18 ml kalakastiketta
- 1 l dashi-lientä (tai kirkasta lihalientä)
- pippuria (mausteeksi annoksen päälle)
Valmistusohje
Keitä nuudeleita kunnes kypsyys on al dente. Huuhtele kylmällä vedellä. Ryöppää pinaatti sekunnin ajan kiehuvassa vedessä, valuta ja upota kylmään veteen. Valuta jäähdytetyt pinaatit. Pistä munien kuori rikki. Aseta munat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele munat kylmällä vedellä.
Valuta bambu versot. Leikkaa kevätsipuli ja nori ohuiksi nauhoiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohueksi viipaleiksi. Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi pannulla. Leikkaa possunliha ja kana viipaleiksi.
Laita 1 rkl Kikkoman soijakastiketta ja 1 tl kalakastiketta jokaiseen lämmitettyyyn keittoastiaan. Annostele nuudeleiden päälle kaikki valmistellut keittoainekset. Kaada kuuma liemi annoksen päälle. Kuori ja puolita munat ja lisää munan puolikas jokaiseen annokseen. Ripottele kevät sipuli ja seesaminsiemenet päälle.
Mausta pippurilla maun mukaan.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 300 g ramen nuudeleita
- 80 g pinaatin lehtiä
- 2 kananmunaa
- 180 g bambuversoja (purkitettu)
- 2 kevätsipulia
- 4 g nori levyä
- 20 g tuoretta inkivääriä
- 2 tl. seesaminsiemeniä
- 100 g paistettua possua
- 100 g paistettua kananrintaa
- 60 ml Luonnollisesti valmistettu soijakastike Kikkomanin
- 18 ml kalakastiketta
- 1 l dashi-lientä (tai kirkasta lihalientä)
- pippuria (mausteeksi annoksen päälle)