
23 / 24
Parsa-kukkakaaligratiini glaseeratulla kurpitsalla ja rapealla soijakastike-muruseoksella
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kikkoman Panko - Japanilaistyylinen Rapea Korppujauho
Pääruoat
Vihannekset
Kasvisruoat
Vegaaninen

Valmistusaika
45 min
Valmistelu aika:
45 min
1380 kJ / 329 kcal
Fett / Rasva:
12.9 g
Protein / Proteiini:
13.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
40.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 320 g parsakaalia
- 320 g kukkakaalia
- 320 g kurpitsan hedelmälihaa (esim. hokkaido-kurpitsaa)
- 1 tl oliiviöljyä
- 100 ml omenamehua
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
Valkokastike:
- 2 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- 30 g vehnäjauhoja
- 400 ml kauramaitoa (tai manteli- tai soijamaitoa)
- 50 ml kasvislientä
- 2 rkl kookosmaitoa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- pippuria
Soijakastike-muruseos:
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- ½ japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja (tai korppujauhoja/leivänmuruja)
- 1–2 persiljan vartta
Valmistusohje
- Paloittele parsa- ja kukkakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Kiehauta parsa- ja kukkakaalikukinnot ja valuta hyvin. Pese kurpitsa ja leikkaa pieniksi (n. 1 cm:n kokoisiksi) kuutioiksi. Kuumenna öljy pienellä pannulla, nosta kurpitsakuutiot pannulle ja kuullota. Kaada joukkoon omenamehu ja kiehauta. Lisää pannulle soijakastike ja anna kiehua niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.
- Valmista seuraavaksi valkokastike: Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja kuullota. Kaada lämmin kauramaito, liemi ja kookosmaito vähitellen joukkoon, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen n. 1–2 minuuttia. Mausta kastike sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Valmista seuraavaksi soijakastike-muruseos: Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilmauuni 140 asteeseen). Sekoita soijakastike ja maapähkinäöljy hyvin keskenään. Mittaa kulhoon jauhot, kaada päälle soijakastike-maapähkinäöljyseos ja sekoita hyvin keskenään. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa n. 6–7 minuuttia. Huuhdo persilja ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi. Nosta muruseos pois uunista ja sekoita persilja muruseoksen joukkoon.
- Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Laita glaseeratut kurpitsakuutiot uunivuokaan ja lado päälle vuorotellen parsakaalia ja kukkakaalia. Kaada päälle valkokastike ja paista uunissa n. 2–3 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Nosta vuoka pois uunista, ripottele päälle soijakastike-muruseosta ja tarjoile.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
45 min
Valmistelu aika:
45 min
1380 kJ / 329 kcal
Fett / Rasva:
12.9 g
Protein / Proteiini:
13.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
40.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 320 g parsakaalia
- 320 g kukkakaalia
- 320 g kurpitsan hedelmälihaa (esim. hokkaido-kurpitsaa)
- 1 tl oliiviöljyä
- 100 ml omenamehua
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
Valkokastike:
- 2 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- 30 g vehnäjauhoja
- 400 ml kauramaitoa (tai manteli- tai soijamaitoa)
- 50 ml kasvislientä
- 2 rkl kookosmaitoa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- pippuria
Soijakastike-muruseos:
- 1 tl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- ½ japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja (tai korppujauhoja/leivänmuruja)
- 1–2 persiljan vartta