Pankojauhoilla kuorrutettu kermainen peruna-sipuligratiini

kokonaisaika 50 min
10 min esivalmistelut
40 min valmistus

Ainekset

4 annosta
800 g
perunoita
1 
valkosipulinkynsi
2 dl
kermaa (tai jätä kerma pois ja nosta kaurajuoman määrä 4 dl:aan)
2 dl
kaurajuomaa (tai tavallista maito)
1 
tlk maissia (= 4.25 dl)
125 g
raastettua juustoa
4 
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
100 g
sokeriherneitä
80 g
voita
40 g
auringonkukansiemeniä
jauhettua muskottipähkinää
vastajauhettua pippuria
makeaa paprikajauhetta
cayennepippuria
Ravintosisältö (per annos): 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 g Rasva
23,2 g Proteiini
61,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori ja pese perunat ja siivuta ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.

Vaihe 2

Kuori valkosipuli ja pilko hienoksi. Kiehauta valkosipuli, kerma, kaurajuoma ja soijakastike kattilassa. Valuta maissi. Lisää maissi ja perunasiivut kermaseoksen joukkoon, kiehauta ja anna kypsyä n. 2–3 minuuttia. Lisää joukkoon raastettu juusto ja anna sen sulaa. Mausta muskottipähkinällä, pippurilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla.

Vaihe 3

Kuori sipulit, leikkaa renkaiksi ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Lisää joukkoon hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike, kiehauta ja mausta pippurilla.

Vaihe 4

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Huuhtele ja puhdista sokeriherneet. Lado sipulit, sokeriherneet ja perunasiivut kerroksittain uunivuokaan.

Vaihe 5

Laita päälle voinokareita ja ripottele pinnalle pankojauhoja ja auringonkukansiemeniä. Paista uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoile.

Resepti-ID: 838

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori ja pese perunat ja siivuta ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.

Kuori valkosipuli ja pilko hienoksi. Kiehauta valkosipuli, kerma, kaurajuoma ja soijakastike kattilassa. Valuta maissi. Lisää maissi ja perunasiivut kermaseoksen joukkoon, kiehauta ja anna kypsyä n. 2–3 minuuttia. Lisää joukkoon raastettu juusto ja anna sen sulaa. Mausta muskottipähkinällä, pippurilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla.

Kuori sipulit, leikkaa renkaiksi ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Lisää joukkoon hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike, kiehauta ja mausta pippurilla.

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Huuhtele ja puhdista sokeriherneet. Lado sipulit, sokeriherneet ja perunasiivut kerroksittain uunivuokaan.

Laita päälle voinokareita ja ripottele pinnalle pankojauhoja ja auringonkukansiemeniä. Paista uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.