
Paistettua munakoisoa japanilaisessa kastikkeessa

Ainekset 4 annokselle
- 3–4 ruohosipulin vartta
- 10 g inkivääriä
- 80 g valkoista retikkaa
- 1 munakoiso
- 1 tl kasviöljyä
- 2 dl kalalientä tai dashi-lientä
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl valkoviini (ihana)
- 1 1/2 tl sokeria
- chilisuikaleita
Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.
Valmistusohje
Pilko retikka pieniksi paloiksi, huuhtele juoksevan veden alla ja purista ylimääräinen vesi pois. Silppua ruohosipuli. Soseuta retikka ja inkivääri hienoksi soseeksi.
Kuutioi munakoiso sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja paista öljyssä pannulla. Nosta paistetut munakoisokuutiot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kaada kattilaan kalaliemi, valkoviini sokeri ja luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike ja kiehauta. Jaa munakoisokuutiot lautasille, nosta viereen nokare retikka-inkiväärisosetta ja koristele chilisuikaleilla ja ruohosipulilla. Kaada annoksen ympärille ohut kerros kastiketta.
Vinkki: Käyttämällä kalaliemen sijaan kasvislientä saat ruoasta vegetaarisen. Voit valmistaa ohjeen myös gluteenittomana käyttämällä Kikkomanin luonnollisesti valmistettua gluteenitonta Tamari-soijakastiketta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 3–4 ruohosipulin vartta
- 10 g inkivääriä
- 80 g valkoista retikkaa
- 1 munakoiso
- 1 tl kasviöljyä
- 2 dl kalalientä tai dashi-lientä
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl valkoviini (ihana)
- 1 1/2 tl sokeria
- chilisuikaleita
Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.