Hae
Suodattaa
12 / 49

Paistettu munariisi

Kasviswokki riisistä, munista ja kasviksista – klassinen pääruoka tai lisuke

Paistettu munariisi
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett / Rasva: 36,5 g
Protein / Proteiini: 12,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 35,2 g

Ainekset 2 annokselle

  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna
  • 1 porkkana kuutioituna
  • 1 hopeasipuli kuutioituna
  • ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 2 munaa vatkattuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g inkivääriä hienonnettuna
  • 200 g keitettyä ja jäähdytettyä basmatiriisiä (tai edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä)
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle: *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)

  • 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä

Valmistusohje

  1. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla, kuullota chili öljyssä ja poista pannulta.
     
  2. Lisää pannulle jääneeseen rasvaan 1 rkl öljyä sekä porkkana ja sipuli ja kuullota samalla tavoin. Lisää kevätsipuli, kuullota ja poista kaikki kasvikset pannulta.
     
  3. Pese tai pyyhi wokkipannu puhtaaksi.
     
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla ja paista vatkatut munat. Poista munat ja puhdista pannu uudelleen.
     
  5. Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää riisi ja paista.
     
  6. Lisää kuullotetut kasvikset ja paista hetki. Kääntele paistettu muna varovasti joukkoon ja mausta ruoka Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.
     
  7. Koristele paistettu riisi kevätsipulilla, korianterilla ja chiliöljyllä ja tarjoile.

 

Vinkki 1: Tarjoa halutessasi paistetun kananmunan, rapeaksi paistetun sipulin, atjarin (hapanimelän maustekurkun), krupukin (katkarapulastujen) tai sambal goreng telorin (mausteisten keitettyjen munien) kanssa.

Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett / Rasva: 36,5 g
Protein / Proteiini: 12,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 35,2 g

Ainekset 2 annokselle

  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna
  • 1 porkkana kuutioituna
  • 1 hopeasipuli kuutioituna
  • ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 2 munaa vatkattuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 15 g inkivääriä hienonnettuna
  • 200 g keitettyä ja jäähdytettyä basmatiriisiä (tai edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä)
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle: *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)

  • 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 3 korianterin vartta ilman lehtiä