
Paistettu munariisi
Kasviswokki riisistä, munista ja kasviksista – klassinen pääruoka tai lisuke

Ainekset 2 annokselle
- 1 pieni punainen chili hienonnettuna
- 1 porkkana kuutioituna
- 1 hopeasipuli kuutioituna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 2 munaa vatkattuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g inkivääriä hienonnettuna
- 200 g keitettyä ja jäähdytettyä basmatiriisiä (tai edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä)
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle: *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä
Valmistusohje
- Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla, kuullota chili öljyssä ja poista pannulta.
- Lisää pannulle jääneeseen rasvaan 1 rkl öljyä sekä porkkana ja sipuli ja kuullota samalla tavoin. Lisää kevätsipuli, kuullota ja poista kaikki kasvikset pannulta.
- Pese tai pyyhi wokkipannu puhtaaksi.
- Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla ja paista vatkatut munat. Poista munat ja puhdista pannu uudelleen.
- Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää riisi ja paista.
- Lisää kuullotetut kasvikset ja paista hetki. Kääntele paistettu muna varovasti joukkoon ja mausta ruoka Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.
- Koristele paistettu riisi kevätsipulilla, korianterilla ja chiliöljyllä ja tarjoile.
Vinkki 1: Tarjoa halutessasi paistetun kananmunan, rapeaksi paistetun sipulin, atjarin (hapanimelän maustekurkun), krupukin (katkarapulastujen) tai sambal goreng telorin (mausteisten keitettyjen munien) kanssa.
Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 1 pieni punainen chili hienonnettuna
- 1 porkkana kuutioituna
- 1 hopeasipuli kuutioituna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 2 munaa vatkattuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g inkivääriä hienonnettuna
- 200 g keitettyä ja jäähdytettyä basmatiriisiä (tai edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä)
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle: *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 3 korianterin vartta ilman lehtiä