
Paistettu ankanrinta

Ainekset 4 annokselle
- 2 ankan rintafileetä
- 4 rkl Kikkomanin Hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
- 400 g ananasta
- 1 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 limetti
- 2 rkl chia-siemeniä
- 2 mintunoksaa
- Basmatiriisiä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Valmistusohje
Poista ankan rintafileistä nahka, aseta fileet uunivuokaan ja kaada päälle puolet Hunajalla maustetusta Teriyaki BBQ-kastikkeesta. Käännä fileet ja kaada päälle loput kastikkeesta. Anna marinoitua 15 minuutin ajan.
Kuumenna uuni (käytä grillivastusta) ja aseta uunivuoka uunin ylätasoon. Kypsennä ankan rintafileitä 5 minuuttia molemmin puolin. Ota uunivuoka pois uunista, kääri fileet alumiinifolion ja anna vetäytyä 10 minuutin ajan.
Kuori ananas, leikkaa 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja paloittele siivut.
Kumoa ananaspalat isolle pannulle, kaada joukkoon 1 rkl luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja kuumenna. Lisää joukkoon puolikkaan limetin raastettu kuori ja 1 rkl limetin mehua. Paista kovalla lämmöllä 3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Nosta pannu pois liedeltä.
Leikkaa ankan rintafileet ohuiksi siivuiksi ennen tarjoilua. Asettele lämmin riisi ja ananaspalat lautasille ja pirskottele päälle paistolientä. Nosta fileesiivut riisin päälle. Ripottele päälle chia-siemeniä ja mintun lehtiä ja tarjoile heti.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 2 ankan rintafileetä
- 4 rkl Kikkomanin Hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
- 400 g ananasta
- 1 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 1 limetti
- 2 rkl chia-siemeniä
- 2 mintunoksaa
- Basmatiriisiä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan