
4 / 40
Pähkinäinen katkarapuwokki
Luonnollisesti valmistettu makea soijakastike
Pääruoat
Merenelävät
Vihannekset
Suomalainen keittiö
Talvi

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
Ainekset 4 annokselle
- pala tuoretta chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl (seesami)öljyä
- pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
- 2 kevätsipulia
- 200 g katkarapuja
- 1 dl cashewpähkinöitä
Valmistusohje
Silppua chili ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja jaa viipaleet neljään osaan.
Kuumenna öljy ja ruskista siinä sipuli, paprikasuikaleet ja kesäkurpitsa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja soija. Kuumenna.
Lisää katkaravut ja pilkottu kevätsipuli ja kuumenna. Ripottele pinnalle karkeaksi rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.
Vinkki: Katkarapujen tilalla voit käyttää myös tofua, kanaa tai kalaa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
Ainekset 4 annokselle
- pala tuoretta chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl (seesami)öljyä
- pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
- 2 kevätsipulia
- 200 g katkarapuja
- 1 dl cashewpähkinöitä