Hae
Suodata
Paahdettu kukkakaalikeitto
Bookmark
166 / 519

Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto
Valmistusaika 55 min
Valmistelu aika: 35 min
Kokkausaika 20 min

Ainekset 4 annokselle

  • 1 ½ kukkakaalia
  • 2 sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 500 ml kasvislientä
  • 100 ml omenamehua
  • 200 ml kookosmaitoa 
  • 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 ripaus sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 ripausta suolaa
  • ⅓ nippu korianteria
  • 50 g kokonaisia manteleita, kuorineen 
  • 40 g kookoslastuja

Valmistusohje

  1. Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa varsi pois. Jaa kukkakaali ”kukinnoiksi” ja leikkaa varsi pieniksi paloiksi. Paahda kevyesti ⅔ kukinnoista ja varsipalat kattilassa, jossa on 2 rkl rypsiöljyä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja hienonna selleri. Lisää molemmat kukkakaalin joukkoon ja ruskista hetken aikaa. Kun kasvikset ovat kullanruskeita, lisää kasvisliemi, omenamehu ja kookosmaito. Mausta soijakastikkeella, sokerilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä ja hauduta vielä 20 minuuttia.
  3. Paahda sillä välin mantelit pannulla ja hienonna ne. Viipaloi loput kukkakaalin kukinnot ja paista pannulla 1 rkl rypsiöljyssä.
  4. Pese, kuivaa ja nypi korianteri. Poista laakerinlehti keitosta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Jaa paahdettu kukkakaalikeitto syviin lautasiin. Koristele keitto kukkakaaliviipaleiden, paahdettujen manteleiden, kookoslastujen ja korianterin kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 55 min
Valmistelu aika: 35 min
Kokkausaika 20 min

Ainekset 4 annokselle

  • 1 ½ kukkakaalia
  • 2 sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 500 ml kasvislientä
  • 100 ml omenamehua
  • 200 ml kookosmaitoa 
  • 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 ripaus sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 ripausta suolaa
  • ⅓ nippu korianteria
  • 50 g kokonaisia manteleita, kuorineen 
  • 40 g kookoslastuja