Hae
Suodattaa
Omenatorttu Kikkomanin tapaan
Bookmark
58 / 141

Omenatorttu Kikkomanin tapaan

Omenatorttu Kikkomanin tapaan
Valmistusaika 60 min
Valmistelu aika: 60 min
2261 kJ / 540 kcal

Ainekset 4 annokselle

Pohja:

  • 300 g valmista voitaikinaa
  • 2-3 rkl unikonsiemeniä
  • 2 rkl rusinoita
  • kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

Valmistusohje

Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat n. 2 cm paloiksi. Kuumenna sokeri hitaasti pannulla (halkaisijaltaan n. 24 cm). Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää sen jälkeen makea soijakastike. Kaada karamellisoitu sokeri torttuvuokaan, ja aseta omenanpalat karamellisoidun sokerin päälle. Valuta appelsiinimehu ja ripottele hieman kanelia ja vaniljasokeria omenoiden päälle.

Kauli voitaikina kahdeksi torttuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Ripottele unikonsiemeniä, rusinoita, vähän kanelia ja vaniljasokeria toiseen pohjaan ja aseta toinen pohja sen päälle. Aseta varovasti täytetty taikina omenoiden päälle, pistele sitä haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä 20 minuuttia ja käännä se. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 60 min
Valmistelu aika: 60 min
2261 kJ / 540 kcal

Ainekset 4 annokselle

Pohja:

  • 300 g valmista voitaikinaa
  • 2-3 rkl unikonsiemeniä
  • 2 rkl rusinoita
  • kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus: