
Omenaiset kuppikakut Kikkomanin tapaan

Ainekset 12 annokselle
- 50 g mantelilastuja
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- ripaus kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 7 rkl öljyä
- 3 dl piimää
- 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
- 2 omenaa
Kuorrute:
- 100 g voita
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Paahda mantelilastut kuivalla ja kuumalla pannulla kullanruskeiksi.
Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Yhdistä kevyesti vatkaamalla kananmunat, öljy, piimä ja soijakastike. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda ja sokeri) keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi omenakuutiot ja mantelilastut, sekoita taikina tasaiseksi.
Käytä muffinssipeltiä (12 kuppia) ja isoja paperisia vuokia. Annostele taikina vuokiin ja paista 180 ° C 20 – 25 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä ennen koristelua.
Kuorrutus:
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tuorejuustoon ja koristele. Makea ja runsas kuorrute kuuluu Cupcake-leivoksiin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 12 annokselle
- 50 g mantelilastuja
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- ripaus kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 7 rkl öljyä
- 3 dl piimää
- 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
- 2 omenaa
Kuorrute:
- 100 g voita
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa