Hae
Suodattaa
Omena-inkiväärichutney
Bookmark
193 / 370

Omena-inkiväärichutney

Omena-inkiväärichutney
Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 20 min
426 kJ / 101 kcal

Ainekset 4 annokselle

  • chiliä (maun mukaan)
  • ½ nippu korianteria tai basilikaa 
  • 2 omenaa
  • noin 3 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl omenamehua 
  • 6 rkl Kikkomanin soijakastiketta

Valmistusohje

Hienonna chilit ja huuhdeltu korianteri tai basilika. Kuori omenat ja inkivääri ja poista omenista siemenkodat. Pilko omenat ja inkivääri noin puolen senttimetrin kuutioiksi.

Karamellisoi sokeri paistinpannulla ja lisää joukkoon omenamehu. Lisää chili, soijakastike, inkivääri ja puolet omenakuutioista ja hauduta hiljalleen kymmenen minuutin ajan. Kun karamellisoitu sokeri on liuennut, soseuta chutney tasaiseksi.

Lisää loput omenakuutiot, kiehauta ja mausta chutney tarvittaessa sokerilla. Mausta jäähtynyt chutney korianterilla tai basilikalla.

Vinkki: Chutney maistuu erityisen hyvältä juustojen tai kanan lisukkeena. 

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 20 min
426 kJ / 101 kcal

Ainekset 4 annokselle

  • chiliä (maun mukaan)
  • ½ nippu korianteria tai basilikaa 
  • 2 omenaa
  • noin 3 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl omenamehua 
  • 6 rkl Kikkomanin soijakastiketta