Okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu'' porsaanlihan kanssa – Buta-tama

kokonaisaika 30 min
10 min esivalmistelut
20 min valmistus

Ainekset

2 annosta
6 
ruohosipulin vartta
100 g
suippokaalia
2 
kevätsipulia

Taikina:

200 ml
dashilientä (tai kasvislientä)
1 
tuore kananmuna
90 g
tavallisia vehnäjauhoja
10 g
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3 rkl
kasviöljyä
2 rkl
paahdettua sipulirouhetta
80 g
porsaanlihaa ohuina siivuina
2 
tuoretta kananmunaa
1 rkl
majoneesia
Ravintosisältö (per annos): 2826 kJ  /  674 kcal
36,4 g Rasva
28,3 g Proteiini
56,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puhdista suippokaali, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.

Vaihe 2

Vatkaa dashiliemi ja kanamuna kulhossa vispilällä taikinaa varten. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot keskenään ja lisää leivinjauheen kanssa dashiliemi-kananmunaseokseen. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Lisää suippokaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita hyvin.

Vaihe 3

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 24 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Paista noin 2–3 minuuttia keskilämmöllä.

Vaihe 4

­Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta paistamisen aikana. Lisää puolet porsaanlihan siivuista tasaisesti munakasletun päälle, käännä se ja paista vielä 2–3 minuuttia keskilämmöllä (vähennä lämpöä hieman). Liu’uta okonomiyaki lautaselle.

Vaihe 5

Kuumenna pannussa ½ rkl öljyä ja lisää pannuun kanamuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla vatkaten. Laita okonomiyaki heti takaisin pannuun lihapuoli alaspäin ja paista 2–3 minuuttia, pidä lämpimänä. Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.

Vaihe 6

Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle kananmunapuoli ylöspäin ja levitä päälle hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Koristele pinta majoneesilla, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile.

Resepti-ID: 27

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puhdista suippokaali, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.

Vatkaa dashiliemi ja kanamuna kulhossa vispilällä taikinaa varten. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot keskenään ja lisää leivinjauheen kanssa dashiliemi-kananmunaseokseen. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Lisää suippokaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita hyvin.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 24 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Paista noin 2–3 minuuttia keskilämmöllä.

­Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta paistamisen aikana. Lisää puolet porsaanlihan siivuista tasaisesti munakasletun päälle, käännä se ja paista vielä 2–3 minuuttia keskilämmöllä (vähennä lämpöä hieman). Liu’uta okonomiyaki lautaselle.

Kuumenna pannussa ½ rkl öljyä ja lisää pannuun kanamuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla vatkaten. Laita okonomiyaki heti takaisin pannuun lihapuoli alaspäin ja paista 2–3 minuuttia, pidä lämpimänä. Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.

Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle kananmunapuoli ylöspäin ja levitä päälle hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Koristele pinta majoneesilla, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.