
Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa
Nopeasti ja helposti valmistuva wokki, joka sisältää mureaa naudanlihaa ja kasviksia mausteisessa kastikkeessa

Ainekset 2 annokselle
- 250 g naudan entrecôte suikaloituna
- 150 g varsiparsakaalin tai parsakaalin kukintoja
- 1 punainen paprika suikaloituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 50 ml mustapippurikastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia (vaihtoehto: tuoretta korianteria ja basilikaa)
- muutama kähärälehtipersiljan varsi ilman lehtiä
- 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
- vastajauhettua pippuria
- 175 g keitettyä basmatiriisiä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää varsiparsakaali tai parsakaali kuumassa vedessä. Poista pannulta ja valuta.
- Kuivaa wokkipannu, lisää 3 rkl öljyä ja kuumenna. Ruskista lihasuikaleet nopeasti öljyssä ja poista pannulta.
- Kuullota ensin paprika- ja sipulisuikaleita ja sen jälkeen kevätsipulia nopeasti ja poista pannulta.
- Pyyhi pannu puhtaaksi. Lisää loput öljystä ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.
- Lisää kuullotetut kasvikset ja liha takaisin pannulle.
- Lisää mustapippurikastike ja varsiparsakaali tai parsakaali.
- Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä ja sekoita hyvin.
- Koristele liha ja kasvikset ruohosipulilla, persiljalla ja tuoreella kevätsipulilla.
- Valuta wokkipannuun jäänyt kastike annoksen päälle, mausta pippurilla ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.
Vinkki 1: Jos mustapippurikastiketta ei ole saatavilla, sekoita yhteen 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, ¼ rkl fariinisokeria, ¼ rkl worcestershirekastiketta, ½ rkl kasviöljyä, 1 rkl jauhoja, 2 ½ valkosipulinkynttä hienonnettuna, ¼ hopeasipulia hienonnettuna, ¼ rkl mustapippuria ja 2 dl lihalientä.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää 50 ml Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja jättää valkosipulin pois reseptistä.
Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
- 250 g naudan entrecôte suikaloituna
- 150 g varsiparsakaalin tai parsakaalin kukintoja
- 1 punainen paprika suikaloituna
- 1 punasipuli suikaloituna
- ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3
- 50 ml mustapippurikastiketta *Vinkki 1 (katso vaihtoehto alta)
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta *Vinkki 2 (katso vaihtoehto alta)
- 1 rkl Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä
Päälle:
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia (vaihtoehto: tuoretta korianteria ja basilikaa)
- muutama kähärälehtipersiljan varsi ilman lehtiä
- 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
- vastajauhettua pippuria
- 175 g keitettyä basmatiriisiä