Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa
Hae
Suodattaa
85 / 426

Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa

Nopeasti ja helposti valmistuva wokki, joka sisältää mureaa naudanlihaa ja kasviksia mausteisessa kastikkeessa

Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 15 min
2653 kJ / 633 kcal
Fett / Rasva: 36 g
Protein / Proteiini: 35,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 35,9 g

Ainekset 2 annokselle

  • 250 g naudan entrecôte suikaloituna
  • 150 g varsiparsakaalin tai parsakaalin kukintoja
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 punasipuli suikaloituna
  • ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna    
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna 
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia (vaihtoehto: tuoretta korianteria ja basilikaa)
  • muutama kähärälehtipersiljan varsi ilman lehtiä
  • 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
  • vastajauhettua pippuria
  • 175 g keitettyä basmatiriisiä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää varsiparsakaali tai parsakaali kuumassa vedessä. Poista pannulta ja valuta.
     
  2. Kuivaa wokkipannu, lisää 3 rkl öljyä ja kuumenna. Ruskista lihasuikaleet nopeasti öljyssä ja poista pannulta.
     
  3. Kuullota ensin paprika- ja sipulisuikaleita ja sen jälkeen kevätsipulia nopeasti ja poista pannulta.
     
  4. Pyyhi pannu puhtaaksi. Lisää loput öljystä ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.
     
  5. Lisää kuullotetut kasvikset ja liha takaisin pannulle.
     
  6. Lisää mustapippurikastike ja varsiparsakaali tai parsakaali.
     
  7. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä ja sekoita hyvin.
     
  8. Koristele liha ja kasvikset ruohosipulilla, persiljalla ja tuoreella kevätsipulilla.
     
  9. Valuta wokkipannuun jäänyt kastike annoksen päälle, mausta pippurilla ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.

 

Vinkki 1: Jos mustapippurikastiketta ei ole saatavilla, sekoita yhteen 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta, ¼ rkl fariinisokeria, ¼ rkl worcestershirekastiketta, ½ rkl kasviöljyä, 1 rkl jauhoja, 2 ½ valkosipulinkynttä hienonnettuna, ¼ hopeasipulia hienonnettuna, ¼ rkl mustapippuria ja 2 dl lihalientä.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää 50 ml Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja jättää valkosipulin pois reseptistä.

Vinkki 2: Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Vinkki 3: Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Vinkki 4: Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Vinkki 5: Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Vinkki 6: Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Vinkki 7: Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Vinkki 8: Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 20 min
Kokkausaika 15 min
2653 kJ / 633 kcal
Fett / Rasva: 36 g
Protein / Proteiini: 35,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 35,9 g

Ainekset 2 annokselle

  • 250 g naudan entrecôte suikaloituna
  • 150 g varsiparsakaalin tai parsakaalin kukintoja
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 punasipuli suikaloituna
  • ½ nippua kevätsipulia ohuesti viipaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna    
  • 15 g tuoretta inkivääriä hienonnettuna 
  • 5 rkl öljyä paistamiseen *Vinkki 3

Päälle:

  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia (vaihtoehto: tuoretta korianteria ja basilikaa)
  • muutama kähärälehtipersiljan varsi ilman lehtiä
  • 1 kevätsipuli ohuesti viipaloituna
  • vastajauhettua pippuria
  • 175 g keitettyä basmatiriisiä