Hae
Suodattaa
Naudanlihafondue
Bookmark
12 / 14

Naudanlihafondue

Naudanlihafondue
2222 kJ / 531 kcal
Fett / Rasva: 27 g
Protein / Proteiini: 38 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31 g

Ainekset 6 annokselle

Naudanlihafondue

  • 1 l lihalientä
  • 600 g naudanfileetä
  • 200 g herneenpalkoja
  • 1 bataatti
  • 1 lasipurkillinen pikkumaisseja etikkaliemessä

Cumberlandin kastike

Maapähkinäkastike

Itse tehty naudanliemi

  • 2 kuorimatonta sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kg naudan keittolihaa
  • 1 kg naudan luita
  • 2 porkkanaa
  • 1 keltainen porkkana
  • 100 g mukulaselleriä
  • 6 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ nippu persiljaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 60 ml Kikkomanin luomusoijakastiketta

Valmistusohje

Itse tehty naudanliemi

Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihat ja luut isoon keittokattilaan, kaada joukkoon vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.

Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.

Maapähkinäkastike

Kuori maapähkinät ja rouhi karkeasti. Paahda pähkinät pannulla ilman öljyä ja nosta sivuun odottamaan. Silppua kevätsipuli, inkivääri ja valkosipuli hienoksi ja kuullota öljyssä. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon maapähkinät ja maapähkinävoi. Kaada joukkoon lopuksi limetin mehu ja Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike.

Cumberlandin kastike

Sekoita hillo, sinappi, Ponzu-kastike sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste keskenään ja lisää mausteet.

Naudanlihafondue

Leikkaa filee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta herneenpalot nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori bataatti ja pilko 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä bataattikuutioita muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman. Kuumenna naudanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.

Kasvisfondue

Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.

2222 kJ / 531 kcal
Fett / Rasva: 27 g
Protein / Proteiini: 38 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31 g

Ainekset 6 annokselle

Naudanlihafondue

  • 1 l lihalientä
  • 600 g naudanfileetä
  • 200 g herneenpalkoja
  • 1 bataatti
  • 1 lasipurkillinen pikkumaisseja etikkaliemessä

Cumberlandin kastike

Maapähkinäkastike

Itse tehty naudanliemi

  • 2 kuorimatonta sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kg naudan keittolihaa
  • 1 kg naudan luita
  • 2 porkkanaa
  • 1 keltainen porkkana
  • 100 g mukulaselleriä
  • 6 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ nippu persiljaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 60 ml Kikkomanin luomusoijakastiketta