
Naudanlihafondue

Ainekset 6 annokselle
Naudanlihafondue
- 1 l lihalientä
- 600 g naudanfileetä
- 200 g herneenpalkoja
- 1 bataatti
- 1 lasipurkillinen pikkumaisseja etikkaliemessä
Cumberlandin kastike
- 100 g puolukkahilloa tai mustaherukkahyytelöä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl Kikkomanin Ponzu-appelsiinisoijakastiketta
- mustapippuria
Maapähkinäkastike
- 125 g maapähkinävoita
- 4 rkl Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
- 1 limetin mehu
- 50 g maapähkinöitä
- 2 rkl kookosöljyä
- 100 ml kookosmaitoa
- 1 kevätsipuli
- 3 cm inkivääriä
- ½ valkosipulinkynsi
Itse tehty naudanliemi
- 2 kuorimatonta sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kg naudan keittolihaa
- 1 kg naudan luita
- 2 porkkanaa
- 1 keltainen porkkana
- 100 g mukulaselleriä
- 6 l vettä
- 1 laakerinlehti
- ¼ nippu persiljaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 60 ml Kikkomanin luomusoijakastiketta
Valmistusohje
Itse tehty naudanliemi
Huuhtele liha ja luut huolellisesti. Laita lihat ja luut isoon keittokattilaan, kaada joukkoon vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, kuori vaahto pois. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua keskisuurella lämmöllä vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi ja mausta maun mukaan.
Itse keitetyn liemen sijaan voit käyttää myös valmislientä tai liemikuutioita.
Maapähkinäkastike
Kuori maapähkinät ja rouhi karkeasti. Paahda pähkinät pannulla ilman öljyä ja nosta sivuun odottamaan. Silppua kevätsipuli, inkivääri ja valkosipuli hienoksi ja kuullota öljyssä. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon maapähkinät ja maapähkinävoi. Kaada joukkoon lopuksi limetin mehu ja Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike.
Cumberlandin kastike
Sekoita hillo, sinappi, Ponzu-kastike sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste keskenään ja lisää mausteet.
Naudanlihafondue
Leikkaa filee 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta herneenpalot nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori bataatti ja pilko 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Keitä bataattikuutioita muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman. Kuumenna naudanliemi fondue-padassa liedellä. Nosta fondue-pata lämmittimen päälle. Työnnä tikkuihin lihapaloja ja kasviksia ja kypsennä ne liemessä. Tarjoa kastikkeiden kanssa.
Kasvisfondue
Kasvisfonduen voit valmistaa käyttämällä kasvislientä ja jättämällä lihan pois.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 6 annokselle
Naudanlihafondue
- 1 l lihalientä
- 600 g naudanfileetä
- 200 g herneenpalkoja
- 1 bataatti
- 1 lasipurkillinen pikkumaisseja etikkaliemessä
Cumberlandin kastike
- 100 g puolukkahilloa tai mustaherukkahyytelöä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl Kikkomanin Ponzu-appelsiinisoijakastiketta
- mustapippuria
Maapähkinäkastike
- 125 g maapähkinävoita
- 4 rkl Kikkomanin paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
- 1 limetin mehu
- 50 g maapähkinöitä
- 2 rkl kookosöljyä
- 100 ml kookosmaitoa
- 1 kevätsipuli
- 3 cm inkivääriä
- ½ valkosipulinkynsi
Itse tehty naudanliemi
- 2 kuorimatonta sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kg naudan keittolihaa
- 1 kg naudan luita
- 2 porkkanaa
- 1 keltainen porkkana
- 100 g mukulaselleriä
- 6 l vettä
- 1 laakerinlehti
- ¼ nippu persiljaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 60 ml Kikkomanin luomusoijakastiketta