
13 / 24
Naudan fileepihvit ja perunkroketit viikuna-sinappikastikkeella
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kikkoman Teriyaki- marinadi
Kikkoman Panko - Japanilaistyylinen Rapea Korppujauho
Pääruoat
Liha
Peruna
Joulu
Talvi

Valmistusaika
50 min
Valmistelu aika:
50 min
3419 kJ / 817 kcal
Fett / Rasva:
37.4 g
Protein / Proteiini:
43.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
74.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 600 g jauhoisia perunoita
- 1 kananmunan keltuainen
- n. 150 g vehnäjauhoja
- 7 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- jauhettua muskottipähkinää
- 1 kananmuna
- n. 60 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- n. 5 rkl kasviöljyä
- 4 naudan fileepihviä (n. 150 g / filee)
- 1/2 tl rouhittua pippurisekoitusta
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 200 ml kermaa
- 2–3 tl viikunahilloa
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
Valmistusohje
- Kuori ja pese perunat ja keitä kattilassa (ø 24 cm) runsaassa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Purista perunat perunapuristimen läpi ja sekoita joukkoon keltuainen ja jauhot. Lisää joukkoon 3 rkl paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja mausta muskottipähkinällä. Muotoile perunamassasta pieniä palloja, ja kääntele pallot ensin kevyesti vatkatussa kananmunassa ja sitten perunajauhoissa. Laita kattilaan (ø 20 cm) n. 5 rkl öljyä, kuumenna ja paista perunapallot kullanruskeiksi.
- Taputtele pihvit kuiviksi talouspaperilla. Sekoita keskenään loput Teriyaki-kastikkeesta, pippurit ja sinapinsiemenet. Sivele seos pihvien pintaan ja anna pihvien vetäytyä hetki. Paistettaessa marinadi antaa lihaan kauniin kiiltävän pinnan, ja liha ruskistuu paremmin.
- Kuumenna loput öljystä pannulla (ø 26 cm) ja paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Nosta pihvit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Lisää kerma ja viikunahillo pannulle paistorasvan joukkoon, kiehauta ja keitä hieman kasaan. Mausta soijakastikkeella ja pippurilla.
- Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunkrokettien kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
50 min
Valmistelu aika:
50 min
3419 kJ / 817 kcal
Fett / Rasva:
37.4 g
Protein / Proteiini:
43.9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
74.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 600 g jauhoisia perunoita
- 1 kananmunan keltuainen
- n. 150 g vehnäjauhoja
- 7 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- jauhettua muskottipähkinää
- 1 kananmuna
- n. 60 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- n. 5 rkl kasviöljyä
- 4 naudan fileepihviä (n. 150 g / filee)
- 1/2 tl rouhittua pippurisekoitusta
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 200 ml kermaa
- 2–3 tl viikunahilloa
- 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta