Mozzarella-punajuuricarpaccio kampasimpukoilla
Hae
Suodattaa
Mozzarella-punajuuricarpaccio kampasimpukoilla
Bookmark
24 / 36

Mozzarella-punajuuricarpaccio kampasimpukoilla

Mozzarella-punajuuricarpaccio kampasimpukoilla
Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 25 min
1488 kJ / 355 kcal
Fett / Rasva: 22.9 g
Protein / Proteiini: 19.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 16.9 g

Ainekset 4 annokselle

Valmistusohje

  1. Huuhdo kampasimpukat, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja laita kulhoon. Kaada päälle 2 rkl paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja sekoita varovasti. Paistettaessa Teriyaki-kastike antaa kampasimpukoihin kauniin kiiltävän ja karamellimaisen pinnan.
  2. Valuta mozzarellasta neste pois. Leikkaa mozzarella ja punajuuret ohuiksi, n. 0,3 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Asettele mozzarella- ja punajuurisiivut limittäin isolle tarjoilulautaselle.
  3. Valmista vinaigrette sekoittamalla keskenään loput Teriyaki-kastikkeesta, balsamietikka, hunaja ja 3 rkl öljyä ja mausta pippurilla.
  4. Kuumenna loput öljystä pannulla (ø 26 cm) ja paista kampasimpukoita n. 3–5 minuuttia. Leikkaa krassi irti kasvualustasta. Pirskottele vinaigrettea mozzarella- ja punajuurisiivujen päälle ja nosta kampasimpukat carpaccion päälle. Ripottele päälle krassia ja tarjoa. Kaveriksi sopii hyvin rapea maalaisleipä.

Vinkki: Vinaigretten ainesten ja Teriyaki-kastikkeen yhdistelmä tuo tyypillistä umami-makua, joka suosittu erityisesti japanilaisessa keittiössä.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 25 min
1488 kJ / 355 kcal
Fett / Rasva: 22.9 g
Protein / Proteiini: 19.7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 16.9 g

Ainekset 4 annokselle