
Mozzarella-punajuuricarpaccio kampasimpukoilla

Ainekset 4 annokselle
- 8 kampasimpukkaa
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 2 palloa mozzarellaa (à 125 g)
- 2 keitettyä punajuurta (n. 400 g)
- 2–3 rkl vaaleaa balsamietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- 1 kasvualusta vihanneskrassia
Valmistusohje
- Huuhdo kampasimpukat, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja laita kulhoon. Kaada päälle 2 rkl paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja sekoita varovasti. Paistettaessa Teriyaki-kastike antaa kampasimpukoihin kauniin kiiltävän ja karamellimaisen pinnan.
- Valuta mozzarellasta neste pois. Leikkaa mozzarella ja punajuuret ohuiksi, n. 0,3 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Asettele mozzarella- ja punajuurisiivut limittäin isolle tarjoilulautaselle.
- Valmista vinaigrette sekoittamalla keskenään loput Teriyaki-kastikkeesta, balsamietikka, hunaja ja 3 rkl öljyä ja mausta pippurilla.
- Kuumenna loput öljystä pannulla (ø 26 cm) ja paista kampasimpukoita n. 3–5 minuuttia. Leikkaa krassi irti kasvualustasta. Pirskottele vinaigrettea mozzarella- ja punajuurisiivujen päälle ja nosta kampasimpukat carpaccion päälle. Ripottele päälle krassia ja tarjoa. Kaveriksi sopii hyvin rapea maalaisleipä.
Vinkki: Vinaigretten ainesten ja Teriyaki-kastikkeen yhdistelmä tuo tyypillistä umami-makua, joka suosittu erityisesti japanilaisessa keittiössä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 8 kampasimpukkaa
- 4 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 2 palloa mozzarellaa (à 125 g)
- 2 keitettyä punajuurta (n. 400 g)
- 2–3 rkl vaaleaa balsamietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- 1 kasvualusta vihanneskrassia