Hae
Suodata
227 / 519

Mochi-ohukaiskakku

Ohjeet ja ainekset mochiohukaiskakun valmistukseen. Mochiohukaistaikina ja soijakastikekerma ovat todella herkullisia.

Mochi-ohukaiskakku
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 30 min
1479 kJ / 353 kcal
Fett / Rasva: 23,2 g
Protein / Proteiini: 4,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31,7 g

Ainekset 4 annokselle

1) Mochi-ohukaistaikinaan:

  • 38 g vehnäjauhoja
  • 38 g tahmeita riisijauhoja
  • 1 ripaus suolaa
  • 25 g sokeria
  • 1 vatkattu kananmuna (koko M) 
  • 25 g sulatettua suolatonta voita ja lisäksi hiukan ohukaisten paistamiseen
  • 125 ml maitoa

2) Soijakastikesiirappiin:

Tai

3) Soijakastike-kermavaahtoon:

  • 250 g kermaa (35–42 % rasvaa)
  • 25 g sokeria
  • 20 g jäähtynyttä soijakastikesiirappia 2) (*20 g makeaa soijakastiketta, 40 g sokeria, jos käytössäsi on makeaa Kikkoman-soijakastiketta riisille, 2. vaihe jää pois)

Valmistusohje

1) Mochi-ohukaistaikina:

  1. Siivilöi vehnäjauhot ja tahmeat riisijauhot kulhoon. Tee keskelle kolo.
  2. Lisää koloon kananmuna, suola ja sokeri.
  3. Lisää myös sulatettu voi koloon.
  4. Sekoita vaiheittain vispilällä neste (munan, voin, suolan ja sokerin seos) jauhoihin niin, että muodostuu taikina. Lisää välillä maitoa vähän kerrallaan niin, että taikinasta tulee sileää.
  5. Kaada taikina siivilän läpi. Peitä tuorekelmulla ja anna jäähtyä 1–2 tunnin ajan.
  6. Sekoita taikina jälleen hyvin.
  7. Kuumenna pieni paistinpannu (halkaisija n. 14 cm) ja lisää voita. Paista 8 ohukaista. Laita kostea liina pannun alle ohukaisten paistamisen välissä, jotta pannu jäähtyisi hieman. Anna ohukaisten jäähtyä.

2) Soijakastikesiirappi:

  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kasariin ja kiehauta täydellä lämmöllä.
  2. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä keskitasolle. Lisää Kikkoman-soijakastike ja anna poreilla noin 3 minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

3) Soijakastike-kermavaahtoon:

  • Vatkaa kermaa ja lisää soijakastikesiirappi ja sokeri kerman alkaessa paksuuntua. Vatkaa jäykäksi vaahdoksi.

4) Kakku:

  • Aseta kakkurengas, jonka halkaisija on 14 cm, lautaselle ja laita siihen ohukainen.
  • Levitä päälle ohuelti kermavaahtoa. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki ohukaiset ja kerman. Anna kakun jäähtyä noin tunnin ajan.

Poista kakkurengas ja tarjoa kakku.

Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 30 min
1479 kJ / 353 kcal
Fett / Rasva: 23,2 g
Protein / Proteiini: 4,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31,7 g

Ainekset 4 annokselle

1) Mochi-ohukaistaikinaan:

  • 38 g vehnäjauhoja
  • 38 g tahmeita riisijauhoja
  • 1 ripaus suolaa
  • 25 g sokeria
  • 1 vatkattu kananmuna (koko M) 
  • 25 g sulatettua suolatonta voita ja lisäksi hiukan ohukaisten paistamiseen
  • 125 ml maitoa

2) Soijakastikesiirappiin:

Tai

3) Soijakastike-kermavaahtoon:

  • 250 g kermaa (35–42 % rasvaa)
  • 25 g sokeria
  • 20 g jäähtynyttä soijakastikesiirappia 2) (*20 g makeaa soijakastiketta, 40 g sokeria, jos käytössäsi on makeaa Kikkoman-soijakastiketta riisille, 2. vaihe jää pois)