Merellinen okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''
Hae
Suodattaa
Merellinen okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''
Bookmark
289 / 328

Merellinen okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu''

Valmistelu aika: 30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1965 kJ / 470 kcal

Ainekset 2 annoksille

Sipulikastike:

  • 100 g suippokaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 40 g mustekalaa
  • 40 g katkarapuja
  • 40 g kampasimpukoita (tai lohifileetä)
  • suolaa
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta

Taikina:

  • 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
  • 1 tuore kananmuna
  • 90 g tavallisia vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kasviöljyä
  • Muutama tuore chilisuikale

Valmistusohje

  1. Kuori sipulit, raasta ne hienoksi ja sekoita Ponzu-sitrussoijakastikkeeseen. Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi, leikkaa ohuiksi renkaiksi ja lisää kastikkeeseen.
  2. Puhdista suippokaali, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.
  3. Vatkaa dashiliemi ja kanamuna kulhossa vispilällä taikinaa varten. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot keskenään ja lisää leivinjauheen kanssa dashiliemi-kananmunaseokseen. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Lisää suippokaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita hyvin. Laita taikinasta 4 rkl sivuun eri astiaan.
  4. Pese mustekala, katkaravut ja simpukat, taputtele kuiviksi, leikkaa tarvittaessa pieniksi kuutioiksi ja suolaa kevyesti.
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä suurella pannulla (Ø väh. 32 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Muotoile taikinasta suuri, halkaisijaltaan noin 15–18 cm:n kokoinen munakaslettu paistinlastalla. Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta ja puolet kaloista, katkaravuista ja simpukoista. Paista 2–3 minuuttia keskilämmöllä.
  6. Kaada päälle sivuun asetettua taikinaa (2 rkl). Käännä munakaslettu varovasti paistinlastalla ja paista vielä 4–5 minuuttia (vähennä lämpöä hieman). Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.
  7. Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle kalapuoli ylöspäin, koristele chilisuikaleilla ja tarjoile ponzu-sipulikastikkeen kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 2 annoksille

Sipulikastike:

  • 100 g suippokaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 40 g mustekalaa
  • 40 g katkarapuja
  • 40 g kampasimpukoita (tai lohifileetä)
  • suolaa
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta

Taikina:

  • 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
  • 1 tuore kananmuna
  • 90 g tavallisia vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kasviöljyä
  • Muutama tuore chilisuikale