
111 / 514
Melonisalaatti rapeilla tortillasuikaleilla
Helppo salaatti, joka sopii hyvin lisukkeeksi meksikolaisille ruoille tai sellaisenaan kuuman kesäpäivän ateriaksi. Voit korvata vesimelonin muilla meloneilla tai sitrushedelmillä. Tortillasuikaleisiin voi käyttää tähteeksi jääneitä tortilloja. Kaiken kokoiset tortillat käyvät.

Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
5 min
3500 kJ / 825 kcal
Fett / Rasva:
62,4 g
Protein / Proteiini:
17,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50,1 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 suurta vehnä- tai maissitortillaa
- 2 rkl öljyä
- 400 g vesimelonia
- 200 g kurkkua
- 1 avokado
- 1 pieni punasipuli (50 g)
- 15 g tuoretta korianteria
- 15 g tuoretta persiljaa
- 2 rkl Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl hienonnettua tuoretta chiliä
- 1 tl hunajaa
- Vastajauhettua pippuria
Tarjoiluun:
- 50–100 g valkoista juustoa, esim. fetaa
- Tuoreita yrttejä koristeluun
Valmistusohje
- Sivele tortillat öljyllä ja leikkaa 1–1,5 cm:n suikaleiksi. Laita uunipellille ja paista 5–7 minuuttia 225 asteessa, kunnes tortillasuikaleet ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.
- Leikkaa vesimeloni, kurkku ja avokado kuutioiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa hienonnetun korianterin ja persiljan kanssa.
- Laita rapeat tortillasuikaleet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
- Sekoita salaatinkastike ponzukastikkeesta, oliiviöljystä, chilistä, hunajasta ja pippurista. Pirskota kastike salaatin päälle ennen tarjoilua.
- Lisää halutessasi juustoa ja yrttejä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
5 min
3500 kJ / 825 kcal
Fett / Rasva:
62,4 g
Protein / Proteiini:
17,2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50,1 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 suurta vehnä- tai maissitortillaa
- 2 rkl öljyä
- 400 g vesimelonia
- 200 g kurkkua
- 1 avokado
- 1 pieni punasipuli (50 g)
- 15 g tuoretta korianteria
- 15 g tuoretta persiljaa
- 2 rkl Kikkoman Ponzu -sitrussoijakastiketta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl hienonnettua tuoretta chiliä
- 1 tl hunajaa
- Vastajauhettua pippuria
Tarjoiluun:
- 50–100 g valkoista juustoa, esim. fetaa
- Tuoreita yrttejä koristeluun