Melonisalaatti rapeilla tortillasuikaleilla

kokonaisaika 20 min
15 min esivalmistelut
5 min valmistus

Helppo salaatti, joka sopii hyvin lisukkeeksi meksikolaisille ruoille tai sellaisenaan kuuman kesäpäivän ateriaksi. Voit korvata vesimelonin muilla meloneilla tai sitrushedelmillä. Tortillasuikaleisiin voi käyttää tähteeksi jääneitä tortilloja. Kaiken kokoiset tortillat käyvät.

Ainekset

2 annosta
2 
suurta vehnä- tai maissitortillaa
2 rkl
öljyä
400 g
vesimelonia
200 g
kurkkua
1 
avokado
1 
pieni punasipuli (50 g)
15 g
tuoretta korianteria
15 g
tuoretta persiljaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
hienonnettua tuoretta chiliä
1 tl
hunajaa
Vastajauhettua pippuria

Tarjoiluun

75 g
valkoista juustoa, esim. fetaa
Tuoreita yrttejä koristeluun
Ravintosisältö (per annos): 3500 kJ  /  825 kcal
62,4 g Rasva
17,2 g Proteiini
50,1 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sivele tortillat öljyllä ja leikkaa 1–1,5 cm:n suikaleiksi. Laita uunipellille ja paista 5–7 minuuttia 225 asteessa, kunnes tortillasuikaleet ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Vaihe 2

Leikkaa vesimeloni, kurkku ja avokado kuutioiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa hienonnetun korianterin ja persiljan kanssa.

Vaihe 3

Laita rapeat tortillasuikaleet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Vaihe 4

Sekoita salaatinkastike ponzukastikkeesta, oliiviöljystä, chilistä, hunajasta ja pippurista.  Pirskota kastike salaatin päälle ennen tarjoilua.

Vaihe 5

Lisää halutessasi juustoa ja yrttejä.

Resepti-ID: 1062

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sivele tortillat öljyllä ja leikkaa 1–1,5 cm:n suikaleiksi. Laita uunipellille ja paista 5–7 minuuttia 225 asteessa, kunnes tortillasuikaleet ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Leikkaa vesimeloni, kurkku ja avokado kuutioiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa hienonnetun korianterin ja persiljan kanssa.

Laita rapeat tortillasuikaleet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Sekoita salaatinkastike ponzukastikkeesta, oliiviöljystä, chilistä, hunajasta ja pippurista.  Pirskota kastike salaatin päälle ennen tarjoilua.

Lisää halutessasi juustoa ja yrttejä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.