
14 / 44
Meksikolaistyyliset pizzatikkarit
Hauska resepti-idea juhliin! Näissä pikkupizzoissa maistuvat kaikki tutut texmex-maut: tomaatti, maissi, kidneypavut ja mausteinen juusto. Myös lapset osallistuvat mielellään pizzatikkarien valmistukseen.

Valmistusaika
25 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
15 min
3504 kJ / 834 kcal
Fett / Rasva:
26,9 g
Protein / Proteiini:
32,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
107,3 g
Ainekset 2 annokselle
- 1 pkt pizzataikinaa (valmiina kaupasta, n. 400 g)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g säilykemaissia
- 100 g säilykekidneypapuja
- 100 g juustoraastetta
- 4 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- Vastajauhettua pippuria
- Chilijauhetta tai -hiutaleita
- Tuoretta tai kuivattua oreganoa
- Lisäksi: tikkarinvarsia
Valmistusohje
- Levitä pizzataikina. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna maissi ja kidneypavut.
- Sekoita keskenään tomaatit, maissi, kidneypavut, juustoraaste, Kikkomanin soijakastike ja tomaattipyre. Mausta pippurilla, chilillä ja oreganolla.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 °C). Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä pizzataikinan päälle juusto-kasvisseos. Kääri taikina varovaisesti tiukaksi rullaksi. Leikkaa 2–3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.
- Aseta pizzataikinapalat uunipellille. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuutin ajan, kunnes pikkupizzat ovat kullanruskeita.
- Kiinnitä tikkarinvarret ja tarjoile.
Vinkkejä:
- Lisää tulisuutta saat punaisella currytahnalla.
- Voit ripotella päälle tuoretta korianteria.
- Lisää halutessasi pizzatikkareiden päälle juustoa ennen paistamista.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
25 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
15 min
3504 kJ / 834 kcal
Fett / Rasva:
26,9 g
Protein / Proteiini:
32,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
107,3 g
Ainekset 2 annokselle
- 1 pkt pizzataikinaa (valmiina kaupasta, n. 400 g)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g säilykemaissia
- 100 g säilykekidneypapuja
- 100 g juustoraastetta
- 4 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- Vastajauhettua pippuria
- Chilijauhetta tai -hiutaleita
- Tuoretta tai kuivattua oreganoa
- Lisäksi: tikkarinvarsia