Hae
Suodata
Meksikolaistyyliset pizzatikkarit
Bookmark
14 / 44

Meksikolaistyyliset pizzatikkarit

Hauska resepti-idea juhliin! Näissä pikkupizzoissa maistuvat kaikki tutut texmex-maut: tomaatti, maissi, kidneypavut ja mausteinen juusto. Myös lapset osallistuvat mielellään pizzatikkarien valmistukseen.

Meksikolaistyyliset pizzatikkarit
Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 15 min
3504 kJ / 834 kcal
Fett / Rasva: 26,9 g
Protein / Proteiini: 32,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 107,3 g

Ainekset 2 annokselle

  • 1 pkt pizzataikinaa (valmiina kaupasta, n. 400 g)
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g säilykemaissia
  • 100 g säilykekidneypapuja
  • 100 g juustoraastetta
  • 4 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • Vastajauhettua pippuria
  • Chilijauhetta tai -hiutaleita
  • Tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • Lisäksi: tikkarinvarsia

Valmistusohje

  1. Levitä pizzataikina. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna maissi ja kidneypavut. 
  2. Sekoita keskenään tomaatit, maissi, kidneypavut, juustoraaste, Kikkomanin soijakastike ja tomaattipyre. Mausta pippurilla, chilillä ja oreganolla.
  3. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180 °C). Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä pizzataikinan päälle juusto-kasvisseos. Kääri taikina varovaisesti tiukaksi rullaksi. Leikkaa 2–3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. 
  4. Aseta pizzataikinapalat uunipellille. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuutin ajan, kunnes pikkupizzat ovat kullanruskeita.
  5. Kiinnitä tikkarinvarret ja tarjoile. 

Vinkkejä: 

  • Lisää tulisuutta saat punaisella currytahnalla. 
  • Voit ripotella päälle tuoretta korianteria.
  •  Lisää halutessasi pizzatikkareiden päälle juustoa ennen paistamista.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 15 min
3504 kJ / 834 kcal
Fett / Rasva: 26,9 g
Protein / Proteiini: 32,7 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 107,3 g

Ainekset 2 annokselle

  • 1 pkt pizzataikinaa (valmiina kaupasta, n. 400 g)
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g säilykemaissia
  • 100 g säilykekidneypapuja
  • 100 g juustoraastetta
  • 4 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • Vastajauhettua pippuria
  • Chilijauhetta tai -hiutaleita
  • Tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • Lisäksi: tikkarinvarsia