
8 / 35
Meksikolainen ramen
Japanilainen ramen yhdistyy Meksikon makuihin tässä maissia, värikkäitä paprikoita, jauhelihaa ja jalapenoa sisältävässä ohjeessa.

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
20 min
2335 kJ / 558 kcal
Fett / Rasva:
25,5 g
Protein / Proteiini:
27,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
48,7 g
Tyydyttynyt rasva:
25,5 g
Ainekset 2 annokselle
- 100 g ramen-nuudeleita (tai esim. spagettia tai penne-pastaa)
- 200 g sikanauta-jauhelihaa
- 1 rkl Kikkomanin paahdettua seesamiöljyä
- Puolikas vihreä, keltainen ja punainen paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g maissia (purkkimaissi)
- 1 tl meksikolaista mausteseosta (tämän voi korvata seoksella, jossa on ¼ - ½ tl chilijauhetta, 3-5 hyppysellistä kuminaa, ¼ tl tavallista paprikajauhetta, ¼ tl tulista paprikajauhetta, ¼ tl kuivattua oreganoa)
- 3-4 rkl Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
- 1-2 tl Kikkomanin mausteista chilikastiketta kimchille
- 1-2 rkl punaisia ja vihreitä jalapeno-viipaleita (purkista)
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
Valmistusohje
- Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista jauhelihaa öljyssä n. 5 minuuttia.
- Leikkaa paprikat suikaleiksi ja hienonna valkosipuli. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista hetki. Lisää valutettu maissi ja lämmitä. Mausta meksikolaisella mausteseoksella.
- Kiehauta n. 540 ml vettä ja lisää siihen ramen-liemipohja sekä chilikastike kimchille. Annostele keitto kahteen kulhoon.
- Lisää keitetyt nuudelit ja ja asettele jauhelihaseos niiden päälle.
- Koristele keitto jalapenoilla ja paahdetulla sipulilla ennen tarjoilua.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
20 min
2335 kJ / 558 kcal
Fett / Rasva:
25,5 g
Protein / Proteiini:
27,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
48,7 g
Tyydyttynyt rasva:
25,5 g
Ainekset 2 annokselle
- 100 g ramen-nuudeleita (tai esim. spagettia tai penne-pastaa)
- 200 g sikanauta-jauhelihaa
- 1 rkl Kikkomanin paahdettua seesamiöljyä
- Puolikas vihreä, keltainen ja punainen paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g maissia (purkkimaissi)
- 1 tl meksikolaista mausteseosta (tämän voi korvata seoksella, jossa on ¼ - ½ tl chilijauhetta, 3-5 hyppysellistä kuminaa, ¼ tl tavallista paprikajauhetta, ¼ tl tulista paprikajauhetta, ¼ tl kuivattua oreganoa)
- 3-4 rkl Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
- 1-2 tl Kikkomanin mausteista chilikastiketta kimchille
- 1-2 rkl punaisia ja vihreitä jalapeno-viipaleita (purkista)
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta