Hae
Suodata
Meksikolainen ramen
Bookmark
18 / 95

Meksikolainen ramen

Japanilainen ramen yhdistyy Meksikon makuihin tässä maissia, värikkäitä paprikoita, jauhelihaa ja jalapenoa sisältävässä ohjeessa.

Meksikolainen ramen
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 20 min
2335 kJ / 558 kcal
Fett / Rasva: 25,5 g
Protein / Proteiini: 27,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 48,7 g
Tyydyttynyt rasva: 25,5 g

Ainekset 2 annokselle

  • 100 g ramen-nuudeleita (tai esim. spagettia tai penne-pastaa)
  • 200 g sikanauta-jauhelihaa
  • 1 rkl Kikkomanin paahdettua seesamiöljyä
  • Puolikas vihreä, keltainen ja punainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g maissia (purkkimaissi)
  • 1 tl meksikolaista mausteseosta (tämän voi korvata seoksella, jossa on ¼ - ½ tl chilijauhetta, 3-5 hyppysellistä kuminaa, ¼ tl tavallista paprikajauhetta, ¼ tl tulista paprikajauhetta, ¼ tl kuivattua oreganoa)
  • 3-4 rkl Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
  • 1-2 tl Kikkomanin mausteista chilikastiketta kimchille
  • 1-2 rkl punaisia ja vihreitä jalapeno-viipaleita (purkista)
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta

Valmistusohje

  1. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista jauhelihaa öljyssä n. 5 minuuttia.
  3. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja hienonna valkosipuli. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista hetki. Lisää valutettu maissi ja lämmitä. Mausta meksikolaisella mausteseoksella. 
  4. Kiehauta n. 540 ml vettä ja lisää siihen ramen-liemipohja sekä chilikastike kimchille. Annostele keitto kahteen kulhoon.
  5. Lisää keitetyt nuudelit ja ja asettele jauhelihaseos niiden päälle.
  6. Koristele keitto jalapenoilla ja paahdetulla sipulilla ennen tarjoilua.
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 20 min
2335 kJ / 558 kcal
Fett / Rasva: 25,5 g
Protein / Proteiini: 27,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 48,7 g
Tyydyttynyt rasva: 25,5 g

Ainekset 2 annokselle

  • 100 g ramen-nuudeleita (tai esim. spagettia tai penne-pastaa)
  • 200 g sikanauta-jauhelihaa
  • 1 rkl Kikkomanin paahdettua seesamiöljyä
  • Puolikas vihreä, keltainen ja punainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g maissia (purkkimaissi)
  • 1 tl meksikolaista mausteseosta (tämän voi korvata seoksella, jossa on ¼ - ½ tl chilijauhetta, 3-5 hyppysellistä kuminaa, ¼ tl tavallista paprikajauhetta, ¼ tl tulista paprikajauhetta, ¼ tl kuivattua oreganoa)
  • 3-4 rkl Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
  • 1-2 tl Kikkomanin mausteista chilikastiketta kimchille
  • 1-2 rkl punaisia ja vihreitä jalapeno-viipaleita (purkista)
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta