
182 / 519
Mausteiset tonnikala- ja lohirullat
Kahdenlaisia herkullisia rullia tonnikalalla ja lohella, jotka maustetaan Kikkoman Kimchi -kastikkeella.
Mausteinen Chilikastike Kimchille
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Kala
Japanilaisia ruokia
Sushi

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
386 kJ / 92 kcal
Fett / Rasva:
5,4 g
Protein / Proteiini:
3,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
7,2 g
Ainekset 16 annokselle
Mausteiseen tonnikalaan:
- 50 g tonnikalaa
- 1 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- ¼ tl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 1/8 kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
- 2 lehtisalaatin lehteä
- 1/6 avokadoa (3 pitkää avokadoviipaletta)
Mausteiseen loheen:
- 100 g lohta
- 1 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- ¼ tl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 1/8 kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
- 2 lehtisalaatin lehteä
- 1/8 keltaista paprikaa (4 paprikasuikaletta)
- ¼ avokadoa (7–8 ohutta avokadoviipaletta)
Kimchimajoneesiin (suhde 1:1):
- 2 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 2 nori-arkkia
- 400 g keitettyä sushiriisiä
Päälle:
- Seesaminsiemeniä
- Tobikoa (lentokalan mätiä)
- Paprikajauhetta
- Ruohosipulia tai vihanneskrassia
- Ohuita sipuliviipaleita
Valmistusohje
- Mausteisia tonnikalarullia varten hienonna tonnikala ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa.
- Mausteisia lohirullia varten leikkaa 50 g lohta ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. Leikkaa loppu 50 g lohta ohuiksi viipaleiksi.
- Pese vihannekset ja taputtele kuivaksi. Leikkaa kurkku ja keltainen paprika suikaleiksi. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kimchimajoneesin ainekset keskenään.
- Laita työtasolle 1 nori-arkki.
- Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.
- Käännä ympäri.
- Mausteisia tonnikalarullia varten laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja avokado sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu tonnikala.
- Rullaa käsin ja laita päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla.
- Poista sushimatto ja tuorekelmu.
- Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan.
- Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.
- Mausteisia lohirullia varten laita työtasolle 1 nori-arkki.
- Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.
- Käännä ympäri.
- Laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja keltainen paprika sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu lohi.
- Rullaa käsin ja laita rullan päälle vuorotellen ohuita lohi- ja avokadosiivuja. Laita lopuksi päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla.
- Poista sushimatto ja tuorekelmu.
- Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan.
- Tarjoa esimerkiksi vihanneskrassin ja tobikon sekä lopun kimchimajoneesin kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
30 min
386 kJ / 92 kcal
Fett / Rasva:
5,4 g
Protein / Proteiini:
3,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
7,2 g
Ainekset 16 annokselle
Mausteiseen tonnikalaan:
- 50 g tonnikalaa
- 1 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- ¼ tl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 1/8 kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
- 2 lehtisalaatin lehteä
- 1/6 avokadoa (3 pitkää avokadoviipaletta)
Mausteiseen loheen:
- 100 g lohta
- 1 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- ¼ tl paahdettua Kikkoman-seesamiöljyä
- 1/8 kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
- 2 lehtisalaatin lehteä
- 1/8 keltaista paprikaa (4 paprikasuikaletta)
- ¼ avokadoa (7–8 ohutta avokadoviipaletta)
Kimchimajoneesiin (suhde 1:1):
- 2 rkl Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi -kastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 2 nori-arkkia
- 400 g keitettyä sushiriisiä
Päälle:
- Seesaminsiemeniä
- Tobikoa (lentokalan mätiä)
- Paprikajauhetta
- Ruohosipulia tai vihanneskrassia
- Ohuita sipuliviipaleita