Mausteiset tonnikala- ja lohirullat

5 1 arviot
kokonaisaika 30 min
30 min esivalmistelut

Kahdenlaisia herkullisia rullia tonnikalalla ja lohella, jotka maustetaan Kikkoman Kimchi -kastikkeella.

Ainekset

16 annosta
2 
nori-arkkia
400 g
keitettyä sushiriisiä

Mausteiseen tonnikalaan

50 g
tonnikalaa
0,13 pala
kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
2 
lehtisalaatin lehteä
0,17 pala
avokadoa (3 pitkää avokadoviipaletta)

Mausteiseen loheen

100 g
lohta
0,13 pala
kurkkua (2–3 kurkkusuikaletta)
2 
lehtisalaatin lehteä
0,13 pala
keltaista paprikaa (4 paprikasuikaletta)
 ¼ pala
avokadoa (7–8 ohutta avokadoviipaletta)

Kimchimajoneesiin (suhde 1:1)

2 rkl
majoneesia

For the topping:

Seesaminsiemeniä
Tobikoa (lentokalan mätiä)
Paprikajauhetta
Ruohosipulia tai vihanneskrassia
Ohuita sipuliviipaleita
Ravintosisältö (per annos): 386 kJ  /  92 kcal
5,4 g Rasva
3,3 g Proteiini
7,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Mausteisia tonnikalarullia varten hienonna tonnikala ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. 

Vaihe 2

Mausteisia lohirullia varten leikkaa 50 g lohta ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. Leikkaa loppu 50 g lohta ohuiksi viipaleiksi.

Vaihe 3

Pese vihannekset ja taputtele kuivaksi. Leikkaa kurkku ja keltainen paprika suikaleiksi. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi.

Vaihe 4

Sekoita kimchimajoneesin ainekset keskenään.

Vaihe 5

Laita työtasolle 1 nori-arkki.

Vaihe 6

Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.

Vaihe 7

Käännä ympäri.

Vaihe 8

Mausteisia tonnikalarullia varten laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja avokado sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu tonnikala.

Vaihe 9

Rullaa käsin ja laita päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla. 

Vaihe 10

Poista sushimatto ja tuorekelmu.

Vaihe 11

Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan.

Vaihe 12

Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.

Vaihe 13

Mausteisia lohirullia varten laita työtasolle 1 nori-arkki.

Vaihe 14

Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.

Vaihe 15

Käännä ympäri.

Vaihe 16

Laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja keltainen paprika sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu lohi.

Vaihe 17

Rullaa käsin ja laita rullan päälle vuorotellen ohuita lohi- ja avokadosiivuja. Laita lopuksi päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla. 

Vaihe 18

Poista sushimatto ja tuorekelmu.

Vaihe 19

Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan. 

Vaihe 20

Tarjoa esimerkiksi vihanneskrassin ja tobikon sekä lopun kimchimajoneesin kanssa.

Resepti-ID: 1025

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Mausteisia tonnikalarullia varten hienonna tonnikala ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. 

Mausteisia lohirullia varten leikkaa 50 g lohta ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kimchi-kastikkeen ja seesamiöljyn kanssa. Leikkaa loppu 50 g lohta ohuiksi viipaleiksi.

Pese vihannekset ja taputtele kuivaksi. Leikkaa kurkku ja keltainen paprika suikaleiksi. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita kimchimajoneesin ainekset keskenään.

Laita työtasolle 1 nori-arkki.

Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.

Käännä ympäri.

Mausteisia tonnikalarullia varten laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja avokado sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu tonnikala.

Rullaa käsin ja laita päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla. 

Poista sushimatto ja tuorekelmu.

Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan.

Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.

Mausteisia lohirullia varten laita työtasolle 1 nori-arkki.

Levitä puolet keitetystä sushiriisistä arkin päälle märin sormin.

Käännä ympäri.

Laita ¼ kimchimajoneesista levitetyn riisin keskelle raidaksi. Laita sitten lehtisalaatti, kurkku ja keltainen paprika sen päälle. Lisää lopuksi marinoitu lohi.

Rullaa käsin ja laita rullan päälle vuorotellen ohuita lohi- ja avokadosiivuja. Laita lopuksi päälle tuorekelmu. Muotoile tiukaksi rullaksi sushimaton avulla. 

Poista sushimatto ja tuorekelmu.

Leikkaa rullat varovasti kahdeksaan yhtä suureen palaan. 

Tarjoa esimerkiksi vihanneskrassin ja tobikon sekä lopun kimchimajoneesin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.