Mausteiset, kuorrutetut katkarapuvartaat ja kermaista edamamedippiä
Hae
Suodata
Mausteiset, kuorrutetut katkarapuvartaat ja kermaista edamamedippiä
Bookmark
7 / 44

Mausteiset, kuorrutetut katkarapuvartaat ja kermaista edamamedippiä

Rapeita katkarapuvartaita mausteisella pankokuorrutteella, tarjoillaan edamamepapuja, korianteria ja ranskankermaa sisältävän dipin kanssa. Herkullista texmexiä merenelävistä!

Mausteiset, kuorrutetut katkarapuvartaat ja kermaista edamamedippiä
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 20 min
2438 kJ / 583 kcal
Fett / Rasva: 28,9 g
Protein / Proteiini: 26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 50,3 g

Ainekset 2 annokselle

  • 200 g pakastettuja edamamepapuja (tai pakasteherneitä)
  • Suolaa
  • Korianterinlehtiä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl limetinmehua
  • 5–6 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • Vastajauhettua pippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 20 g maissitärkkelystä (n. 2 rkl)
  • 30 g jauhoja (n. 2–3 rkl)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 12 raakaa, kuorittua jättikatkarapua (tai kampasimpukoita tai lohifileen palasia)
  • n. 50 g Kikkoman-pankojauhoja
  • n. 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 6 laakerinlehteä
  • Lisäksi: puisia varrastikkuja

 

Valmistusohje

  1. Kypsennä edamamepavut, valuta ja anna jäähtyä. Lisää korianteri, ranskankerma, limetinmehu ja 3–4 tl Kikkomanin soijakastiketta. Soseuta ja mausta pippurilla. 
  2. Sekoita vatkaamalla kananmuna, chili ja 2 tl soijakastiketta. 
  3. Sekoita maissitärkkelys, jauhot ja leivinjauhe. Pyörittele katkaravut ensin jauho-leivinjauheseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista rapeiksi kuumassa öljyssä noin 5 minuutin ajan.
  4. Kiinnitä varrastikkuihin 2 katkarapua ja 1 laakerinlehti. Tarjoile edamamedipin kanssa.

Vinkkejä:

  • Voit laittaa katkaravut tarjolle myös sitruunaruohon tai rosmariinin varsiin varrastikkujen sijaan.
  • Lisukkeeksi sopivat nachot.
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 20 min
2438 kJ / 583 kcal
Fett / Rasva: 28,9 g
Protein / Proteiini: 26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 50,3 g

Ainekset 2 annokselle

  • 200 g pakastettuja edamamepapuja (tai pakasteherneitä)
  • Suolaa
  • Korianterinlehtiä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl limetinmehua
  • 5–6 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • Vastajauhettua pippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 20 g maissitärkkelystä (n. 2 rkl)
  • 30 g jauhoja (n. 2–3 rkl)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 12 raakaa, kuorittua jättikatkarapua (tai kampasimpukoita tai lohifileen palasia)
  • n. 50 g Kikkoman-pankojauhoja
  • n. 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 6 laakerinlehteä
  • Lisäksi: puisia varrastikkuja