
7 / 44
Mausteiset, kuorrutetut katkarapuvartaat ja kermaista edamamedippiä
Rapeita katkarapuvartaita mausteisella pankokuorrutteella, tarjoillaan edamamepapuja, korianteria ja ranskankermaa sisältävän dipin kanssa. Herkullista texmexiä merenelävistä!
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Merenelävät
Meksikon keittiö
Välipalat

Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
20 min
2438 kJ / 583 kcal
Fett / Rasva:
28,9 g
Protein / Proteiini:
26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50,3 g
Ainekset 2 annokselle
- 200 g pakastettuja edamamepapuja (tai pakasteherneitä)
- Suolaa
- Korianterinlehtiä
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 tl limetinmehua
- 5–6 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- Vastajauhettua pippuria
- 1 kananmuna
- ½ tl chilihiutaleita
- 20 g maissitärkkelystä (n. 2 rkl)
- 30 g jauhoja (n. 2–3 rkl)
- ½ tl leivinjauhetta
- 12 raakaa, kuorittua jättikatkarapua (tai kampasimpukoita tai lohifileen palasia)
- n. 50 g Kikkoman-pankojauhoja
- n. 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 6 laakerinlehteä
- Lisäksi: puisia varrastikkuja
Valmistusohje
- Kypsennä edamamepavut, valuta ja anna jäähtyä. Lisää korianteri, ranskankerma, limetinmehu ja 3–4 tl Kikkomanin soijakastiketta. Soseuta ja mausta pippurilla.
- Sekoita vatkaamalla kananmuna, chili ja 2 tl soijakastiketta.
- Sekoita maissitärkkelys, jauhot ja leivinjauhe. Pyörittele katkaravut ensin jauho-leivinjauheseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista rapeiksi kuumassa öljyssä noin 5 minuutin ajan.
- Kiinnitä varrastikkuihin 2 katkarapua ja 1 laakerinlehti. Tarjoile edamamedipin kanssa.
Vinkkejä:
- Voit laittaa katkaravut tarjolle myös sitruunaruohon tai rosmariinin varsiin varrastikkujen sijaan.
- Lisukkeeksi sopivat nachot.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
30 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
20 min
2438 kJ / 583 kcal
Fett / Rasva:
28,9 g
Protein / Proteiini:
26,9 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
50,3 g
Ainekset 2 annokselle
- 200 g pakastettuja edamamepapuja (tai pakasteherneitä)
- Suolaa
- Korianterinlehtiä
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 tl limetinmehua
- 5–6 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- Vastajauhettua pippuria
- 1 kananmuna
- ½ tl chilihiutaleita
- 20 g maissitärkkelystä (n. 2 rkl)
- 30 g jauhoja (n. 2–3 rkl)
- ½ tl leivinjauhetta
- 12 raakaa, kuorittua jättikatkarapua (tai kampasimpukoita tai lohifileen palasia)
- n. 50 g Kikkoman-pankojauhoja
- n. 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 6 laakerinlehteä
- Lisäksi: puisia varrastikkuja