
17 / 44
Mausteiset grillatut maissintähkät / Elotes
Grillatut maissintähkät ovat tyypillistä katuruokaa, ja ne sopivat myös aterian lisukkeeksi. Voit käyttää halutessasi enemmän mausteita tai tuoreita yrttejä.
Kikkoman Teriyaki- marinadi
Vihannekset
Meksikon keittiö
Kasvisruoat
Välipalat
Kesä
Valmisteluaikaa < 20 min

Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
10 min
1392 kJ / 331 kcal
Fett / Rasva:
21,7 g
Protein / Proteiini:
9,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
23,7 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 maissintähkää
- 3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 2 rkl majoneesia
- 30 g raastettua kovaa juustoa (esim. parmigiano)
- 0,5 tl kuivattua oreganoa
- 0,5 tl juustokuminaa
- 0,5 tl chipotle- tai chilijauhetta
Valmistusohje
- Kiehauta kasarissa vettä. Irrota maissintähkistä lehdet. Esikypsennä maissintähkiä 5 minuutin ajan ja valuta.
- Sivele maissintähkiin 1–2 rkl teriyakimarinadia. Anna maustua sen aikaa, kun kuumennat grillin tai parilapannun. Grillaa maissintähkiä muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä.
- Sekoita majoneesiin 1 rkl teriyakimarinadia ja sivele seosta maissintähkiin. Ripottele päälle juustoraastetta ja mausteita. Voit lisätä haluamiasi yrttejä, kuten persiljaa tai korianteria.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
10 min
1392 kJ / 331 kcal
Fett / Rasva:
21,7 g
Protein / Proteiini:
9,1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
23,7 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 maissintähkää
- 3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 2 rkl majoneesia
- 30 g raastettua kovaa juustoa (esim. parmigiano)
- 0,5 tl kuivattua oreganoa
- 0,5 tl juustokuminaa
- 0,5 tl chipotle- tai chilijauhetta