Hae
Suodata
Mausteinen mustapapu-chorizokeitto
Bookmark
24 / 162

Mausteinen mustapapu-chorizokeitto

Meksikon makujen inspiroima täyteläinen keitto. Chorizo ja paprika antavat lämpimän, savuisen maun, ja paahdetut tortillakolmiot sopivat täydellisesti dippaukseen.

Mausteinen mustapapu-chorizokeitto
Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 15 min
3345 kJ / 799 kcal
Fett / Rasva: 37,2 g
Protein / Proteiini: 41,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 76,8 g

Ainekset 2 annokselle

• 1/2 sipuli 
• 1 punainen paprika
• 100 g chorizoa
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä 
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 teelusikallinen savustettua paprikajauhetta (vahvaa tai mietoa) 
• 1/4 teelusikallista jauhettua korianteria
• 1/4 teelusikallista jauhettua kuminaa
• 500 ml kasvislientä
• 100 ml tomaattipyrettä
• 1 purkki mustapapuja (400 g)
• 1 ruokalusikallinen luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta (tai Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta)
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta korianteria

Tarjoiluun:
• Avokadoa
• 30 g cheddarjuustoa
• 2 pientä tortillaa (60 g)

Valmistusohje

  1. Kuutioi sipuli ja paprika ja viipaloi chorizo. Paista ne kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipuli on pehmennyt ja chorizo ruskistunut, lisää mausteet, hienonnettu valkosipuli sekä valutetut ja huuhdellut pavut.
  2. Laita joukkoon kasvisliemi ja tomaattipyre, mausta Kikkoman-soijakastikkeella (tai Ponzu-kastikkeella), hienonnettu korianteri ja kypsytä 15 minuuttia. Kaada sen jälkeen 1/3 keitosta (ilman chorizoa) sekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.  Laita se takaisin kattilaan ja sekoita varovasti joukkoon.   
  3. Leikkaa tortillat kolmioiksi ja paahda niitä rasvattomassa paistinpannussa.
  4. Kaada keitto kulhoihin ja tarjoile avokadoviipaleiden, raastetun cheddarjuuston ja tortillapalojen kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 5 min
Kokkausaika 15 min
3345 kJ / 799 kcal
Fett / Rasva: 37,2 g
Protein / Proteiini: 41,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 76,8 g

Ainekset 2 annokselle

• 1/2 sipuli 
• 1 punainen paprika
• 100 g chorizoa
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä 
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 teelusikallinen savustettua paprikajauhetta (vahvaa tai mietoa) 
• 1/4 teelusikallista jauhettua korianteria
• 1/4 teelusikallista jauhettua kuminaa
• 500 ml kasvislientä
• 100 ml tomaattipyrettä
• 1 purkki mustapapuja (400 g)
• 1 ruokalusikallinen luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta (tai Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta)
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta korianteria

Tarjoiluun:
• Avokadoa
• 30 g cheddarjuustoa
• 2 pientä tortillaa (60 g)