
Mausteinen mustapapu-chorizokeitto
Meksikon makujen inspiroima täyteläinen keitto. Chorizo ja paprika antavat lämpimän, savuisen maun, ja paahdetut tortillakolmiot sopivat täydellisesti dippaukseen.

Ainekset 2 annokselle
• 1/2 sipuli
• 1 punainen paprika
• 100 g chorizoa
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 teelusikallinen savustettua paprikajauhetta (vahvaa tai mietoa)
• 1/4 teelusikallista jauhettua korianteria
• 1/4 teelusikallista jauhettua kuminaa
• 500 ml kasvislientä
• 100 ml tomaattipyrettä
• 1 purkki mustapapuja (400 g)
• 1 ruokalusikallinen luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta (tai Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta)
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
• Avokadoa
• 30 g cheddarjuustoa
• 2 pientä tortillaa (60 g)
Valmistusohje
- Kuutioi sipuli ja paprika ja viipaloi chorizo. Paista ne kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipuli on pehmennyt ja chorizo ruskistunut, lisää mausteet, hienonnettu valkosipuli sekä valutetut ja huuhdellut pavut.
- Laita joukkoon kasvisliemi ja tomaattipyre, mausta Kikkoman-soijakastikkeella (tai Ponzu-kastikkeella), hienonnettu korianteri ja kypsytä 15 minuuttia. Kaada sen jälkeen 1/3 keitosta (ilman chorizoa) sekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Laita se takaisin kattilaan ja sekoita varovasti joukkoon.
- Leikkaa tortillat kolmioiksi ja paahda niitä rasvattomassa paistinpannussa.
- Kaada keitto kulhoihin ja tarjoile avokadoviipaleiden, raastetun cheddarjuuston ja tortillapalojen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annokselle
• 1/2 sipuli
• 1 punainen paprika
• 100 g chorizoa
• 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 teelusikallinen savustettua paprikajauhetta (vahvaa tai mietoa)
• 1/4 teelusikallista jauhettua korianteria
• 1/4 teelusikallista jauhettua kuminaa
• 500 ml kasvislientä
• 100 ml tomaattipyrettä
• 1 purkki mustapapuja (400 g)
• 1 ruokalusikallinen luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta (tai Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta)
• 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
• Avokadoa
• 30 g cheddarjuustoa
• 2 pientä tortillaa (60 g)