Mausteinen jauheliha-pinaattilasagne

kokonaisaika 70 min
70 min esivalmistelut

Naudan jauhelihaa, pinaattia, chiliä ja Kikkoman-soijakastiketta – näistä aineksista syntyy maailman paras lasagne!

Ainekset

4 annosta

Jauhelihakastikkeeseen

500 g
naudan jauhelihaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 
sipuli
400 g
pinaattia
1 
chili
2 rkl
tomaattipyrettä
 ½ tl
kuivattua meiramia
 ½ tl
jauhettua kanelia
1 
valkosipulinkynsi
100 ml
punaviiniä
2 
laakerinlehteä
250 g
tuoreita lasagnelevyjä
200 g
raastettua goudaa

Valkokastikkeeseen

40 g
voita
30 g
vehnäjauhoja
500 ml
maitoa
raastettua muskottipähkinää
Ravintosisältö (per annos): 3661 kJ  /  874 kcal
48,7 g Rasva
54 g Proteiini
48,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhtele ja kuivaa pinaatti ja chili. Hienonna pinaatti ja pilko chili erittäin hienoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli.

Vaihe 2

Jauhelihakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli, sipulit ja tomaattipyre. Kuullota hetken aikaa. Lisää punaviini ja vähennä lämpöä.

Vaihe 3

Lisää pinaatti. Lisää joukkoon hienonnettu chili sekä 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta, meirami, kaneli ja kaksi laakerinlehteä.  Vinkki: Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää myös chilin siemenet.

Vaihe 4

Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua noin 10 minuutin ajan.

Vaihe 5

Valkokastike: Sulata voi pienessä kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna. Lisää maito vähitellen sekoittaen samalla jatkuvasti. Vinkki: Mitä lämpimämpää maito on, sitä helpommin kastikkeen valmistus käy. 

Vaihe 6

Lisää mausteeksi 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta ja ripaus raastettua muskottipähkinää. 

Vaihe 7

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vaihe 8

Voitele lasagnevuoka voilla. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä.  Lisää vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi valkokastiketta.

Vaihe 9

Ripottele päälle juustoa. Kypsennä noin 25 minuutin ajan.

Resepti-ID: 1085

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhtele ja kuivaa pinaatti ja chili. Hienonna pinaatti ja pilko chili erittäin hienoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli.

Jauhelihakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli, sipulit ja tomaattipyre. Kuullota hetken aikaa. Lisää punaviini ja vähennä lämpöä.

Lisää pinaatti. Lisää joukkoon hienonnettu chili sekä 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta, meirami, kaneli ja kaksi laakerinlehteä.  Vinkki: Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää myös chilin siemenet.

Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua noin 10 minuutin ajan.

Valkokastike: Sulata voi pienessä kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna. Lisää maito vähitellen sekoittaen samalla jatkuvasti. Vinkki: Mitä lämpimämpää maito on, sitä helpommin kastikkeen valmistus käy. 

Lisää mausteeksi 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta ja ripaus raastettua muskottipähkinää. 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Voitele lasagnevuoka voilla. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä.  Lisää vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi valkokastiketta.

Ripottele päälle juustoa. Kypsennä noin 25 minuutin ajan.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.