
27 / 95
Mausteinen jauheliha-pinaattilasagne
Naudan jauhelihaa, pinaattia, chiliä ja Kikkoman-soijakastiketta – näistä aineksista syntyy maailman paras lasagne!
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Pääruoat
Liha
Nuudelit
Italialaista ruokaa
Joulu
Syksy
Talvi

Valmistusaika
70 min
Valmistelu aika:
70 min
3661 kJ / 874 kcal
Fett / Rasva:
48,7 g
Protein / Proteiini:
54,0 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
48,4 g
Ainekset 4 annokselle
Jauhelihakastikkeeseen
- 500 g naudan jauhelihaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 400 g pinaattia
- 1 chili
- 2 rkl tomaattipyrettä
- ½ tl kuivattua meiramia
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 ml punaviiniä
- 2 laakerinlehteä
- 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- noin 250 g tuoreita lasagnelevyjä
- noin 200 g raastettua goudaa
Valkokastikkeeseen
- 40 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 500 ml maitoa
- 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- raastettua muskottipähkinää
Valmistusohje
- Huuhtele ja kuivaa pinaatti ja chili. Hienonna pinaatti ja pilko chili erittäin hienoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli.
- Jauhelihakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli, sipulit ja tomaattipyre. Kuullota hetken aikaa. Lisää punaviini ja vähennä lämpöä.
- Lisää pinaatti. Lisää joukkoon hienonnettu chili sekä 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta, meirami, kaneli ja kaksi laakerinlehteä. Vinkki: Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää myös chilin siemenet.
- Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua noin 10 minuutin ajan.
- Valkokastike: Sulata voi pienessä kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna. Lisää maito vähitellen sekoittaen samalla jatkuvasti. Vinkki: Mitä lämpimämpää maito on, sitä helpommin kastikkeen valmistus käy.
- Lisää mausteeksi 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta ja ripaus raastettua muskottipähkinää.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Voitele lasagnevuoka voilla. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä. Lisää vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi valkokastiketta.
- Ripottele päälle juustoa. Kypsennä noin 25 minuutin ajan.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
70 min
Valmistelu aika:
70 min
3661 kJ / 874 kcal
Fett / Rasva:
48,7 g
Protein / Proteiini:
54,0 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
48,4 g
Ainekset 4 annokselle
Jauhelihakastikkeeseen
- 500 g naudan jauhelihaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 400 g pinaattia
- 1 chili
- 2 rkl tomaattipyrettä
- ½ tl kuivattua meiramia
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 ml punaviiniä
- 2 laakerinlehteä
- 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- noin 250 g tuoreita lasagnelevyjä
- noin 200 g raastettua goudaa
Valkokastikkeeseen
- 40 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 500 ml maitoa
- 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- raastettua muskottipähkinää