Hae
Suodata
Mausteinen jauheliha-pinaattilasagne
Bookmark
27 / 95

Mausteinen jauheliha-pinaattilasagne

Naudan jauhelihaa, pinaattia, chiliä ja Kikkoman-soijakastiketta – näistä aineksista syntyy maailman paras lasagne!

Mausteinen jauheliha-pinaattilasagne
Valmistusaika 70 min
Valmistelu aika: 70 min
3661 kJ / 874 kcal
Fett / Rasva: 48,7 g
Protein / Proteiini: 54,0 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 48,4 g

Ainekset 4 annokselle

Jauhelihakastikkeeseen 

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 1 sipuli 
  • 400 g pinaattia 
  • 1 chili 
  • 2 rkl tomaattipyrettä 
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • ½ tl jauhettua kanelia  
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 100 ml punaviiniä 
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta 
  • noin 250 g tuoreita lasagnelevyjä 
  • noin 200 g raastettua goudaa 

Valkokastikkeeseen 

 

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja kuivaa pinaatti ja chili. Hienonna pinaatti ja pilko chili erittäin hienoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli.
  2. Jauhelihakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä suuressa kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli, sipulit ja tomaattipyre. Kuullota hetken aikaa. Lisää punaviini ja vähennä lämpöä.
  3. Lisää pinaatti. Lisää joukkoon hienonnettu chili sekä 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta, meirami, kaneli ja kaksi laakerinlehteä.  Vinkki: Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää myös chilin siemenet.
  4. Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua noin 10 minuutin ajan.
  5. Valkokastike: Sulata voi pienessä kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna. Lisää maito vähitellen sekoittaen samalla jatkuvasti. Vinkki: Mitä lämpimämpää maito on, sitä helpommin kastikkeen valmistus käy. 
  6. Lisää mausteeksi 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta ja ripaus raastettua muskottipähkinää. 
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  8. Voitele lasagnevuoka voilla. Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä.  Lisää vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi valkokastiketta.
  9. Ripottele päälle juustoa. Kypsennä noin 25 minuutin ajan.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 70 min
Valmistelu aika: 70 min
3661 kJ / 874 kcal
Fett / Rasva: 48,7 g
Protein / Proteiini: 54,0 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 48,4 g

Ainekset 4 annokselle

Jauhelihakastikkeeseen 

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 1 sipuli 
  • 400 g pinaattia 
  • 1 chili 
  • 2 rkl tomaattipyrettä 
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • ½ tl jauhettua kanelia  
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 100 ml punaviiniä 
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta 
  • noin 250 g tuoreita lasagnelevyjä 
  • noin 200 g raastettua goudaa 

Valkokastikkeeseen