Marokkolainen lihapullapata

kokonaisaika 80 min
80 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Lihapullat

1 
sipuli
2 
valkosipulinkynttä
400 g
lampaan jauhelihaa (tai nauta-sikajauhelihaa)
3 rkl
silputtua persiljaa
3 rkl
silputtua korianteria
2 tl
paprikajauhetta
2 tl
kuminaa
1 tl
kanelia
1 tl
vastajauhettua mustapippuria
3 rkl
oliiviöljyä

Kastike

1 
sipuli
2 
valkosipulinkynttä
2 
punaista paprikaa
2 
keltaista paprikaa
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
paseerattua tomaattia (säilykkeenä)
100 ml
kivennäisvettä
1 tl
paprikajauhetta
2 tl
kuminaa
 ½ tl
vastajauhettua mustapippuria
sokeria
4 
kananmunaa
Ravintosisältö (per annos): 2389 kJ  /  570 kcal
40 g Rasva
32,4 g Proteiini
16,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Valmista ensin jauhelihapullat. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, yrtit, mausteet ja soijakastike hyvin keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihapullia kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Älä paista lihapullia kuitenkaan täysin kypsiksi.

Vaihe 2

Valmista seuraavaksi kastike. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja pilko paloiksi. Kuumenna öljy padassa. Paista sipuleita, valkosipulia ja paprikapaloja padassa n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kivennäisvesi ja soijakastike ja mausta paprikalla, kuminalla, pippurilla ja sokerilla. Kiehauta kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia.

Vaihe 3

Nosta lihapullat pataan ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10–15 minuuttia. Riko kananmunat varovasti lihapullien päälle siten, että keltuaiset pysyvät ehjinä. Nosta kansi padan päälle ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kananmunien koostumus on haluamasi. Koristele lihapullapata persiljalla ja korianterilla ja tarjoa halutessasi marokkolaisen litteän leivän kanssa.

Resepti-ID: 123

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Valmista ensin jauhelihapullat. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, yrtit, mausteet ja soijakastike hyvin keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihapullia kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Älä paista lihapullia kuitenkaan täysin kypsiksi.

Valmista seuraavaksi kastike. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja pilko paloiksi. Kuumenna öljy padassa. Paista sipuleita, valkosipulia ja paprikapaloja padassa n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kivennäisvesi ja soijakastike ja mausta paprikalla, kuminalla, pippurilla ja sokerilla. Kiehauta kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia.

Nosta lihapullat pataan ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10–15 minuuttia. Riko kananmunat varovasti lihapullien päälle siten, että keltuaiset pysyvät ehjinä. Nosta kansi padan päälle ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kananmunien koostumus on haluamasi. Koristele lihapullapata persiljalla ja korianterilla ja tarjoa halutessasi marokkolaisen litteän leivän kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.