Hae
Suodattaa
Marokkolainen lihapullapata
Bookmark
296 / 414

Marokkolainen lihapullapata

Marokkolainen lihapullapata
Valmistusaika 80 min
Valmistelu aika: 80 min
2389 kJ / 570 kcal
Fett / Rasva: 40 g
Protein / Proteiini: 32.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 16.4 g

Ainekset 4 annokselle

Lihapullat:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g lampaan jauhelihaa (tai nauta-sikajauhelihaa)
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 3 rkl silputtua korianteria
  • 2 tl paprikajauhetta, 2 tl kuminaa
  • 1 tl kanelia ja 1 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 3 rkl oliiviöljyä

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista ja 2 keltaista paprikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 400 g paseerattua tomaattia (säilykkeenä)
  • 100 ml kivennäisvettä
  • 60 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta, 1 tl kuminaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • sokeria
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

Valmista ensin jauhelihapullat. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, yrtit, mausteet ja soijakastike hyvin keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihapullia kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Älä paista lihapullia kuitenkaan täysin kypsiksi.

Valmista seuraavaksi kastike. Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko erittäin pieniksi kuutioiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja pilko paloiksi. Kuumenna öljy padassa. Paista sipuleita, valkosipulia ja paprikapaloja padassa n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kivennäisvesi ja soijakastike ja mausta paprikalla, kuminalla, pippurilla ja sokerilla. Kiehauta kastike ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia.

Nosta lihapullat pataan ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10–15 minuuttia. Riko kananmunat varovasti lihapullien päälle siten, että keltuaiset pysyvät ehjinä. Nosta kansi padan päälle ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kananmunien koostumus on haluamasi. Koristele lihapullapata persiljalla ja korianterilla ja tarjoa halutessasi marokkolaisen litteän leivän kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 80 min
Valmistelu aika: 80 min
2389 kJ / 570 kcal
Fett / Rasva: 40 g
Protein / Proteiini: 32.4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 16.4 g

Ainekset 4 annokselle

Lihapullat:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g lampaan jauhelihaa (tai nauta-sikajauhelihaa)
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 3 rkl silputtua korianteria
  • 2 tl paprikajauhetta, 2 tl kuminaa
  • 1 tl kanelia ja 1 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 50 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 3 rkl oliiviöljyä

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista ja 2 keltaista paprikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 400 g paseerattua tomaattia (säilykkeenä)
  • 100 ml kivennäisvettä
  • 60 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta, 1 tl kuminaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • sokeria
  • 4 kananmunaa