Hae
Suodattaa
Bookmark
234 / 320

Marinoitu grillilohi

Valmistelu aika: 1 tuntia

Ainekset 4 annoksille

Grillatut kasvikset:

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 100 g punasipulia
  • 6–8 metsäsientä tai herkkusientä
  • mustapippuria
  • 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 tl kuivattua oreganoa

Grillatut vesimelonit:

  • 4 siivua vesimelonia
  • Ponzu-kastiketta

Valmistusohje

Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja nosta sivuun odottamaan. Halkaise appelsiini ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon Kikkoman-soijakastike ja Ponzu-kastike ja sekoita ne hyvin keskenään. Huuhdo lohi ja leikkaa 200 g:n paloiksi. Nosta lohipalat kulhoon marinadin joukkoon (nahkapuoli ylöspäin) ja anna marinoitua 30 minuuttia.

Valmista kastike kasviksille sekoittamalla Ponzu-kastike, oliiviöljy, oregano ja pippuri keskenään. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli siivuiksi. Nosta tomaatit, kesäkurpitsa, sipuli ja kokonaiset herkkusienet grillivuokaan. Pirskottele kastiketta kasvisten päälle ja grillaa kasviksia molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Nosta vesimelonisiivut suoraan grilliritilälle ja pirskottele päälle Ponzu-kastiketta.

Nosta lohipalat pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Grillaa lohipaloja (nahkapuoli alaspäin), kunnes pinta on rapeaa. Käännä lohipalat ja grillaa toiselta puolelta 2–3 minuuttia. Tarjoa lohta grillattujen kasvisten ja vesimelonin kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

Grillatut kasvikset:

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 100 g punasipulia
  • 6–8 metsäsientä tai herkkusientä
  • mustapippuria
  • 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 tl kuivattua oreganoa

Grillatut vesimelonit:

  • 4 siivua vesimelonia
  • Ponzu-kastiketta