Hae
Suodattaa
Maksapatee
Bookmark
30 / 101

Maksapatee

Maksapatee
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 40 min
1047 kJ / 250 kcal
Fett / Rasva: 6.4 g
Protein / Proteiini: 18.2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 25 g

Ainekset 10 annokselle

  • 600 g broilerinmaksaa
  • suolaa
  • 100 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 100 ml sakea (tai valkoviiniä)
  • 50 g sokeria
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 20 ml maapähkinäöljyä
  • 20 g karkeasti murskattua viherpippuria
  • 100 g minirucolaa
  • 3 viikunaa
  • 1 ohut patonki
  • n. 30 g raastettua parmesaania

Valmistusohje

Paloittele maksa ja hiero maksapalojen pintaan suolaa. Huuhdo maksapalat juoksevan veden alla ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Kaada kattilaan 160 ml vettä, soijakastike, sake ja sokeri ja kiehauta. Kuori inkivääri ja leikkaa paloiksi. Nosta inkivääri ja maksapalat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10–15 minuuttia.

Ota keitinvedestä osa talteen ja valuta loput pois. Anna maksan hieman jäähtyä. Lisää maksapalojen joukkoon 3 rkl keitinlientä ja maapähkinäöljy, soseuta ja sekoita murskattu pippuri joukkoon. Pese rucola ja viikunat huolellisesti ja lohko viikunat.

Leikkaa patonki viipaleiksi ja levitä viipaleiden päälle maksapateeta. Aseta pateen päälle rucolaa ja raastettua parmesaania. Koristele viikunoilla ja tarjoa.

 

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 40 min
1047 kJ / 250 kcal
Fett / Rasva: 6.4 g
Protein / Proteiini: 18.2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 25 g

Ainekset 10 annokselle

  • 600 g broilerinmaksaa
  • suolaa
  • 100 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 100 ml sakea (tai valkoviiniä)
  • 50 g sokeria
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 20 ml maapähkinäöljyä
  • 20 g karkeasti murskattua viherpippuria
  • 100 g minirucolaa
  • 3 viikunaa
  • 1 ohut patonki
  • n. 30 g raastettua parmesaania