
Maki

Ainekset 4 annokselle
- 3 dl keitettyä ja
- 2 rkl Kikkoman Maustettu riisiviinietikkaa sushiriisille
- 6 merileväarkkia
- 6 x 20 g kurkkua
- wasabia
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun:
Valmistusohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Levitä työpöydälle makirullien käärimiseen tarkoitettu bambumatto tai pala kelmua.
Aseta merileväarkki matolle tai kelmulle kiiltävä puoli alaspäin. Painele kostutetuin käsin noin puolen sentin paksuinen kerros riisiä leväarkille. Jätä noin sentin kaitale vapaaksi ulommaiseen reunaan. Leikkaa täyte (esim.) kurkku ohuiksi suikaleiksi ja asettele niitä levyn etureunaan. Sipaise päälle hiukan wasabia. Rullaa levy kääretortun tapaan bambualustan tai kelmun avulla ja kiedo käärö kelmuun. Anna vetäytyä kylmässä. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia viipaleita.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 3 dl keitettyä ja
- 2 rkl Kikkoman Maustettu riisiviinietikkaa sushiriisille
- 6 merileväarkkia
- 6 x 20 g kurkkua
- wasabia
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun: