
Makean tahmeat, paahdetut kanankoivet ja linssimuhennos
Makeansuolainen makuelämys: Kikkoman-soijakastikkeella, paprikalla ja hunajalla marinoituja kanankoipia ja herkullista linssimuhennosta.

Ainekset 4 annokselle
Kanankoipiin
- 4 kanankoipea
- 2 sipulia
- 200 ml kuivaa valkoviiniä
- 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl hunajaa
Linssimuhennokseen
- 200 g ruskeita linssejä
- 3 rkl rapsiöljyä
- 500 ml kasvislientä
- 5 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 150 g kuorittuja perunoita
- 100 g pekonikuutioita
- 200 g kuorittuja bataatteja
- 150 g tuoreita vihreitä papuja
- 1 rosmariinin oksa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
- Huuhtele linssit ja liota kylmässä vedessä. Huuhtele ja kuivaa rosmariini.
- Kuori perunat ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja kuivaa pavut. Leikkaa noin 2 cm:n pituisiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariini.
- Kuumenna pannussa 3 rkl rapsiöljyä ja ruskista pekoni. Valuta liotetut linssit ja lisää pekonin sekaan. Lisää perunat, bataatit, rosmariini, valkosipuli ja pavut. Lisää kasvisliemi ja 5 rkl Kikkoman-soijakastiketta. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan. Ota pannu levyltä.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita 2 rkl rapsiöljyä, 4 rkl Kikkoman-soijakastiketta, paprikajauhe ja hunaja. Kuori sipulit ja puolita. Marinoi kanankoivet ja sipulit soijakastike-paprikamarinadissa. Laita uunivuoassa uuniin.
- Paahda kanankoipia uunissa noin 5 minuutin ajan. Lisää sitten valkoviini, 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta ja 2 laakerinlehteä.
Peitä uunivuoka ja kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Poista kansi uunivuoasta ja anna kanankoipien saada vielä väriä 15 minuutin ajan. Tarjoa linssimuhennoksen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Kanankoipiin
- 4 kanankoipea
- 2 sipulia
- 200 ml kuivaa valkoviiniä
- 6 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl hunajaa
Linssimuhennokseen
- 200 g ruskeita linssejä
- 3 rkl rapsiöljyä
- 500 ml kasvislientä
- 5 rkl Kikkoman-soijakastiketta
- 150 g kuorittuja perunoita
- 100 g pekonikuutioita
- 200 g kuorittuja bataatteja
- 150 g tuoreita vihreitä papuja
- 1 rosmariinin oksa
- 1 valkosipulinkynsi