
Lohivartaat ja dippikastike

Ainekset 8 annokselle
- 600 g ruodotonta ja nahatonta lohta, leikattuna kuutioiksi
- 0,5 dl Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- limettilohkoja tarjoiluun
- kevätsipulia ohuina renkaina (haluttaessa koristeluun)
Teriyaki-dippi:
- 1 dl Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- 2 tl hienoksi raastettua inkivääriä
- ½ tl wasabitahnaa
- puolikkaan limetin mehu
Chili-majoneesidippi:
- 4 rkl kevytmajoneesia
- 1 rkl chilikastiketta
Valmistusohje
Nosta lohikuutiot kulhoon ja kaada päälle gluteeniton Teriyaki-marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Anna grillitikkujen liota vedessä marinoinnin ajan.
Dippikastikkeiden valmistus: Sekoita 1 rkl gluteenitonta Teriyaki-marinadia, raastettu inkivääri ja wasabitahna tahnamaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vähitellen loput gluteenittomasta Teriyaki-marinadista sekä limetin mehu. Valmista chili-majoneesidippi sekoittamalla majoneesi ja chilikastike keskenään erillisessä kulhossa.
Työnnä jokaiseen grillitikkuun 3 lohikuutiota. Kuumenna grilli tai grillipannu ja paista vartaita jokaiselta puolelta 3 minuuttia. Tarjoile paistetut vartaat dippikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja, joista jokainen voi puristaa mehua kalan päälle. Halutessasi voit ripotella dippikastikkeiden päälle kevätsipulia.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 8 annokselle
- 600 g ruodotonta ja nahatonta lohta, leikattuna kuutioiksi
- 0,5 dl Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- limettilohkoja tarjoiluun
- kevätsipulia ohuina renkaina (haluttaessa koristeluun)
Teriyaki-dippi:
- 1 dl Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
- 2 tl hienoksi raastettua inkivääriä
- ½ tl wasabitahnaa
- puolikkaan limetin mehu
Chili-majoneesidippi:
- 4 rkl kevytmajoneesia
- 1 rkl chilikastiketta