
Lohi-kurpitsapasta

Ainekset 4 annokselle
- 400 g kurpitsan lihaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
- 6 rkl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 500 g lohta fileenä
- sitruunamehua
- 500 g spagettia
- 60 g kurpitsansiemeniä
- 1 prk ranskankermaa (150 g)
- 1/2 limetin mehu ja kuori
- vastarouhittua pippuria
- muutama timjamin ja meiramin lehti
Valmistusohje
Leikkaa kurpitsan liha ohuiksi siivuiksi, pirskottele siivujen päälle 2 rkl öljyä ja 2 rkl soijakastiketta, nosta kurpitsasiivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 220 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 200 °C) n. 15–20 minuuttia.
Huuhtele lohifileet, taputtele fileet talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa kuutioiksi. Pirskottele päälle sitruunamehua. Sekoita keskenään 2 rkl soijakastiketta ja Teriyaki marinadi- ja grillikastike, ja kääntele kuutioita kastikeseoksessa. Keitä spagetti "al dente" pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paahda kurpitsansiemeniä teflonpannulla (ø 26 cm) ja nosta paahdetut siemenet pois pannulta.
Kaada loput öljystä pannulle ja paista lohikuutiot välillä käännellen n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita keskenään spagetti ja kurpitsasiivut. Mausta limetin mehulla ja raastetulla kuorella sekä timjamin ja meiramin lehdillä ja lopulla määrällä soijakastiketta. Sekoita pastan ainekset keskenään ja tarjoile.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 400 g kurpitsan lihaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta
- 6 rkl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 500 g lohta fileenä
- sitruunamehua
- 500 g spagettia
- 60 g kurpitsansiemeniä
- 1 prk ranskankermaa (150 g)
- 1/2 limetin mehu ja kuori
- vastarouhittua pippuria
- muutama timjamin ja meiramin lehti