
Lime-pippurimarinoidut grillisiivet

Ainekset 4 annokselle
- 2 kg kanansiipiä
- suolaa
Marinadi:
- 1 luomulime
- 1 valkosipulinkynsi
- 6 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 2 ruokalusikallista seesamiöljyä
- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- paprika (mieto)
- chilijauhetta
Vihannescouscous ja chilijogurtti:
- 200 g couscousia
- 2 pientä rosmariinin oksaa
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 300 g kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli
- 3–4 ruokalusikallista Kikkomanin teriyakikastiketta (oman maun mukaan joko hunajalla maustettua Teriyaki BBQ -kastiketta, paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta tai paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta)
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- 250 g maustamatonta jogurttia
- 3 ruokalusikallista tomaattiketsuppia
- chilijauhetta
- 1–2 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
Valmistusohje
Keitä kanansiipiä suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Aloita marinadin valmistus pesemällä lime kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa lime puoliksi ja purista mehu. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita limen kuoriraaste, limen mehu, soijakastike, seesamiöljy, oliiviöljy, valkosipuli, pippuri, paprika ja chilijauhe keskenään kulhossa. Sivele kanansiivet marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.
Valmista couscous pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Pese rosmariini. Pese munakoiso, kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit. Poista munakoison ja kesäkurpitsan kanta ja kuutioi molemmat vihannekset. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita keskenään teriyakikastike, öljy ja pippuri, munakoiso, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit, sipuli ja rosmariini.
Valmista dippi sekoittamalla jogurtti ja ketsuppi keskenään ja maustamalla seos chilijauheella ja soijakastikkeella.
Laita kanansiivet grilliin ja kypsennä siipiä noin10-20 minuuttia. Kasvisten kypsennys aika noin 10-15 minuuttia (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Asettele couscous ja vihannekset lautaselle kutsuvasti ja koristele chilijogurtilla. Tarjoa kanansiipien kanssa.
Vinkki: Kanansiipien esikeittäminen suolavedessä lyhentää grillausaikaa selvästi ja säilyttää siipien mehevyyden ja maukkauden.
Marinadi sopii mainiosti myös kanankoiville ja reisipaloille.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 2 kg kanansiipiä
- suolaa
Marinadi:
- 1 luomulime
- 1 valkosipulinkynsi
- 6 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 2 ruokalusikallista seesamiöljyä
- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- paprika (mieto)
- chilijauhetta
Vihannescouscous ja chilijogurtti:
- 200 g couscousia
- 2 pientä rosmariinin oksaa
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 300 g kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli
- 3–4 ruokalusikallista Kikkomanin teriyakikastiketta (oman maun mukaan joko hunajalla maustettua Teriyaki BBQ -kastiketta, paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta tai paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta)
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- 250 g maustamatonta jogurttia
- 3 ruokalusikallista tomaattiketsuppia
- chilijauhetta
- 1–2 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta