Laskiaispulla suklamoussella

kokonaisaika 30 min
30 min esivalmistelut

Tumma suklaa antaa mousselle täyteläistä makua, ja muutama pisara Kikkoman-soijakastiketta tuo esiin umamisen maun. Tältä suklaamoussen kuuluukin maistua.

Ainekset

10 annosta

Mousse

100 g
tummaa suklaata
1 rkl
espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl
sokeria (2/3 suklaa mousseen, 1/3 Kermavaahtoon)
1 
kananmuna
2 dl
vispi- tai kuohukermaa

Laskiaspullat

10 
Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl
Mansikkahilloa tai mantelimassaa
1 rkl
Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.
Ravintosisältö (per annos): 1457 kJ  /  346 kcal
17 g Rasva
6,3 g Proteiini
38 g Hiilihydraatit

Valmistus

Mousse:

  1. Rouhi suklaa pienhköksi paloiksi. 
  2. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. 
  3. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. 
  4. Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa.
  5. Sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja kaada mousse pursotinpussiin.
  6. Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi.

Pullan täyttäminen:

  1. Leikkaa laskiaispullista lakit pois.
  2. Jos täytät pullan mantelimassalla, koverra ruokalusikan kokoinen kolo pohja puoleen.Sekoita pullan murut ja mantelimassa kulhossa, tarvittaessa lisää maitoa saadaksesi massasta sopivan notkeaa.
  3. Täytä pulla laittamalla ensin pohjapuolelle hilloa tai mantelimassaa kaiverrettuun koloon. 
  4. Pursota seuraavaksi vuorotellen suklaamoussea ja kermavaahtoa. 
  5. Aseta lakit täytteiden päälle. 
  6. Voit koristella pullat vielä ripottelemalla kaakaojauhoa ja tomusokeria tai mantelimassa murusia pullan päälle.

Resepti-ID: 1108

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Mousse:

  1. Rouhi suklaa pienhköksi paloiksi. 
  2. Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri. 
  3. Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki. 
  4. Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa.
  5. Sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja kaada mousse pursotinpussiin.
  6. Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi.

Pullan täyttäminen:

  1. Leikkaa laskiaispullista lakit pois.
  2. Jos täytät pullan mantelimassalla, koverra ruokalusikan kokoinen kolo pohja puoleen.Sekoita pullan murut ja mantelimassa kulhossa, tarvittaessa lisää maitoa saadaksesi massasta sopivan notkeaa.
  3. Täytä pulla laittamalla ensin pohjapuolelle hilloa tai mantelimassaa kaiverrettuun koloon. 
  4. Pursota seuraavaksi vuorotellen suklaamoussea ja kermavaahtoa. 
  5. Aseta lakit täytteiden päälle. 
  6. Voit koristella pullat vielä ripottelemalla kaakaojauhoa ja tomusokeria tai mantelimassa murusia pullan päälle.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.